Υπάλληλοι φάρμας ξυλοκοπούν πρόβατα με μπουνιές και κλωτσιές ώστε να κάτσουν «φρόνιμα» να τα κουρέψουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει εργαζόμενους σε 24 φάρμες εκτροφής προβάτων στη Βρετανία να χτυπούν αλύπητα τα άτυχα ζώα.

Η οργάνωση που παλεύει για την καλή μεταχείριση των ζώων ‘Peta’ έκανε μια επίσημη καταγγελία για κακομεταχείριση των ζώων, αφότου ένας αυτόπτης μάρτυρας την ενημέρωσε γι’ αυτή την τρομακτική κακοποίηση.

Η άσχημη αυτή συμπεριφορά παρατηρήθηκε σε 24 φάρμες σε όλη τη Σκωτία.

Η καταγγελία αναλύεται σε 12 σελίδες και αναφέρει πως οι φροντιστές των προβάτων χτυπούσαν τα άτυχα ζώα στο πάτωμα, τα κλωτσούσαν, τα γροθοκοπούσαν και ξερίζωναν με δύναμη τα μαλλιά τους.

Η Peta δήλωσε ότι τα βίντεο που έλαβε μαρτυρούν την σκληρότητα ενάντια στα ζώα που λάμβανε χώρα σε 24 φάρμες εκτροφής προβάτων.

Η ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιωμάτων των ζώων καλεί τις αρχές της Σκωτίας να ξεκινήσει άμεση έρευνα.

Η ομάδα δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να κατατίθενται ποινικές κατηγορίες εναντίον των εργαζομένων για παραβιάσεις των νόμων που απαγορεύουν τη σκληρότητα στα ζώα.

Τον Αύγουστο, η Peta κυκλοφόρησε την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή για τη σκληρότητα στην αγγλική βιομηχανία μαλλιού προβάτου.

Ο αντιπρόεδρος της Peta, Jason Baker, δήλωσε: “Αφού εκθέσαμε τη σκληρότητα στην αγγλική βιομηχανία μαλλιού, βρήκαμε την ίδια τρομακτική κακοποίηση των προβάτων σε φάρμες στη Σκωτία.”

“Όπου κι αν πηγαίνουν οι εθελοντές της Peta και των θυγατρικών της – από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ έως τη Νότια Αμερική και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο – βλέπουν την ίδια ενοχλητική συμπεριφορά.”

“Η παραγωγή όλου του μαλλιού – ανεξάρτητα από τον τόπο προέλευσής του, γίνεται κάτω από φρικτές διαδικασίες με αποτέλεσμα το θάνατο για εκατομμύρια πρόβατα και αρνιά.”

Η Peta είπε ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται με τον όγκο, όχι με την ώρα, γεγονός που ενθαρρύνει τον γρήγορο και βίαιο χειρισμό των ζώων.

Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι αυτές οι συμβάσεις εργασίας οδηγούν σε «σοβαρά τραύματα» στα σώματα των ζώων.

διαφορετικό