Τον δάγκωσε καρχαρίας – Σε σοβαρή κατάσταση ο σέρφερ. video


Ένας καρχαρίας επιτέθηκε σε έναν 36χρονο σέρφερ, με τον άνδρα να δίνει μάχη για την ζωή του καθώς έχει ήδη χάσει πολύ αίμα.

Σοβαρά τραυματίστηκε στην κνήμη ένας 36χρονος σέρφερ, όταν καρχαρίας του επιτέθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας. Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά ανάλογων επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές ακτές.

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, έκανε σερφ κοντά στην ακτή του Σκοτς Χεντ, περίπου 490 χλμ βορείως του Σίδνεϊ, όταν του επιτέθηκε ο καρχαρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλλίας.

«Ο άνδρας φέρει τραύμα κάτω από το γόνατο του δεξιού ποδιού. Έχει έξι βαθιές σχισμές κι έχει χάσει πολύ αίμα», τόνισαν νοσοκομειακές πηγές από την ίδια περιοχή.

Ο καρχαρίας και οι σοκαριστικοί αριθμοί

Οι αρχές βάσει των στοιχείων δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ακριβώς σε ποιο είδος ανήκε ο καρχαρίας που επιτέθηκε στον σέρφερ. Πρόκειται για την όγδοη παρόμοια επίθεση μέσα σε τρεις μήνες στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας. Οι αρχές, για την προστασία του πληθυσμού, εξετάζουν μέτρα πρόληψης, όπως η χρήση τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων μέσων (drones) παρακολούθησης των ακτών και μίας «έξυπνης» γραμμής προειδοποίησης για την παρουσία καρχαριών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ