Απίστευτο: 40χρονος έκλεψε κινητό από ασθενή νοσοκομείου και κόλλησε Έμπολα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απίστευτη η ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος κόλλησε Έμπολα από ένα κινητό που έκλεψε ο ίδιος. Ο ιδιοκτήτης του κινητού νοσούσε από τον ιό με αποτέλεσμα να νοσήσει και ο... κλέφτης της συσκευής αφού ο ιός βρισκόταν στην επιφάνεια του κινητού τηλεφώνου.

Ο 40χρονος είχε σκοπό να κλέψει ότι μπορούσε από τους επισκέπτες του νοσοκομείου Kagadi στην Ουγκάντα σύμφωνα με τις αρχές. Πέρασε τα λιγοστά μέτρα ασφαλείας του νοσοκομείου (τότε δεν εφαρμοζόταν ακόμα αυστηρή καραντίνα όπως τώρα) και έφτασε μέσα στο θάλαμο απομόνωσης.

Αμέσως μόλις ο κάτοχος του τηλεφώνου αντιλήφθηκε την κλοπή, το ανάφερε στους αστυνομικούς και ξεκίνησε η επιχείρηση ανεύρεσης του δράστη. Η αστυνομία εντόπισε τον 40χρονο από την χρήση που έκανε με τη συγκεκριμένη συσκευή, τον συνέλαβε και μετά από δύο εβδομάδες τον έφερε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Κατά την ανάκριση, ο 40χρονος άρχισε να εμφανίζει τα συμπτώματα του ιού Έμπολα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τον ιό.

Ο αρχικός ασθενής και κάτοχος του τηλεφώνου, εικάζεται ότι έβηχε μερικές φορές που το χρησιμοποιούσε και έτσι, σωματικά του υγρά με τον ιό Έμπολα μεταφέρθηκαν επάνω στην συσκευή και από εκεί στον 40χρονο που την έκλεψε.Σύμφωνα με τις αρχές της Ουγκάντα, ο 40χρονος υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα από τον Έμπολα.

Πηγή: healthpro.gr