Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την στιγμή που οι Αμερικανοί συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία το ισλαμικό κράτος απαντά στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα. 

Η συνέχεια των αποκεφαλισμών έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, με την εκτέλεση του 47χρονου Βρετανού υπήκοου Αλαν Χένινγκ.


Ο Χένινγκ ήταν οδηγός ταξί ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία πριν από εννέα μήνες και όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος στα χέρια της οργάνωσης.  


Ο 47χρονος συμμετείχε εθελοντικά σε ανθρωπιστική αποστολή στη Συρία μαζί με μουσουλμάνους φίλους του, τα περασμένα Χριστούγεννα όταν οι τζιχαντιστές τον συνέλαβαν.  


"Το αίμα τώρα είναι στα χέρια των Βρετανών βουλευτών" αναφέρει ο εκτελεστής του Βρετανού, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του κοινοβουλίου να συμμετάσχει και η Βρετανία στους βομβαρδισμούς εναντίον τους. 


Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένας άλλος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά τον Αμερικανό πολίτη, Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί πως αυτός θα είναι το επόμενο θύμα εφόσον συνεχιστούν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.


Ο 47χρονος Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ είχε δηλώσει εθελοντής οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας. 


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για ένα βάρβαρο έγκλημα του Ισλαμικού Κράτους και πρόσθεσε πως η μάχη εναντίον των δολοφόνων θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. 


Ο Κάμερον ολοκλήρωσε αναφέροντας πως οι σκέψεις του και οι προσευχές του είναι με την οικογένεια του.


Πηγή: www.lifo.gr


Διαβάστε επίσης:

Ποιος ήταν ο Βρετανός εθελοντής που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές (Βίντεο)

Νέο βίντεο με βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών πριν τις επιδρομές

Συγκλονιστική μαρτυρία: Ζω στην Αθήνα, είμαι τζιχάντ και θα έκοβα κεφάλια!

15χρονη έφυγε από το σπίτι της για να πάει στους τζιχαντιστές

Βίντεο: Τζιχαντιστές απειλούν τη Νέα Υόρκη