Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την πετυχημένη πορεία του με την εθνική Ελλάδος, ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος επιστρέφει στην πατρίδα για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. 

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ιβηρικής χώρας και ο τεχνικός συμφώνησαν σε όλα τα ζητήματα και η πρόσληψή του ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.

Ο Σάντος θα πάρει τη θέση του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος απολύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από την Αλβανία, στην πρεμιέρα των Πορτογάλων στα προκριματικά του Euro 2016.

Ο Σάντος, που υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, τελεί υπό ποινή αποκλεισμού οκτώ αγώνων, που τού επιβλήθηκε από τη FIFA για τη συμπεριφορά του στην τελευταία αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 60χρονος προπονητής θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο Τετάρτη το μεσημέρι, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας είναι αισιόδοξη πως η ποινή θα μειωθεί σημαντικά στην (εκκρεμούσα) έφεση.

Επόμενη επίσημη υποχρέωση της Πορτογαλίας είναι εκείνη με τη Δανία, στις 14 Οκτωβρίου, πάντοτε για τα προκριματικά του Euro 2016.