Τι έδειξαν οι ψυχιατρικές εξετάσεις για τον Όσκαρ Πιστόριους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καμία ένδειξη ψυχικής διαταραχής το βράδυ της δολοφονίας της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ δεν έδειξαν, σύμφωνα με την ψυχιατρική αναφορά, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους, και οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη σημερινή επανέναρξη της δίκης του νοτιοαφρικανού αθλητή.

Η δίκη είχε διακοπεί προσωρινά, προκειμένου να αξιολογηθεί η ψυχική υγεία του παραολυμπιονίκη όταν οι συνήγοροί του υποστήριξαν πως πάσχει από αγχώδη διαταραχή και ο ίδιος αρνήθηκε πως σκότωσε εκούσια τη σύντροφό του, ισχυριζόμενος πως την πυροβόλησε μέσα στον πανικό του, όταν θεώρησε πως είχε εισβάλει διαρρήκτης στο σπίτι τους.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την παρουσίαση όλων των στοιχείων της υπεράσπισης στις επόμενες ημέρες, ενώ θα καλέσει και τρεις νέους μάρτυρες.

Οι κατήγοροι, στον αντίποδα, ζητούν την καταδίκη του Πιστόριους τονίζοντας πως είχε πλήρη επίγνωση της πράξεώς του και πως επρόκειτο για ένα έγκλημα πάθους.

Η απόφαση δεν θα ληφθεί από σώμα ενόρκων, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το νόμο στη Νότιο Αφρική, αλλά από τον δικαστή.

Σε περίπτωση που ο Πιστόριους κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει κίνδυνο ισόβιας κάθειρξης, ενώ αν το έγκλημα κριθεί πως έγινε εξ αμελείας, η ποινή του θα είναι φυλάκιση περίπου 15 ετών.