Πρωτοφανές: Με μεσίστιες σημαίες υποδέχτηκε το Άγιο Φως και την Ανάσταση ο Δήμος Ύδρας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το έκανε το «θαύμα» του πάλι ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης πασχαλιάτικα

Απίστευτο ατόπημα διέπραξε ο Δήμος Ύδρας, όταν κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός και την Ακολουθία της Αναστάσεως εξακολούθησε να διατηρεί μεσίστιες τις σημαίες έξω από το Δημαρχείο στον χώρο του προαυλίου του Ι. Καθεδρικού Ναού.

Η "ΦτΥ" εντόπισε το διπλό ατόπημα όπως και μας επισημάνθηκε από συμπολίτες μας, αλλά λόγω των άγιων ημερών και των επισκεπτών του νησιού, δεν θελήσαμε νωρίτερα να το σχολιάσουμε.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες την Μ. Παρασκευή ως ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Ιησού Χριστού ενώ το Μ. Σάββατο το πρωί με το "Ανάστα ο Θεός", οι σημαίες επιστρέφουν με την πρώτη Ανάσταση στην πρωταρχική τους θέση στο πάνω μέρος του ιστού.

Στον προαύλιο χώρο που φιλοξενείται ο Δήμος Ύδρας από τα πολύ παλιά χρόνια και συνυπάρχει με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό, αυτό το Μ. Σάββατο το βράδυ οι μεν σημαίες του Δημαρχείου παρέμειναν  μεσίστιες ενώ του Μητροπολιτικού Ναού βρισκόντουσαν ψηλά στον ιστό τους, όπως ορίζει το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης.

Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη, μια και ο Δήμος Ύδρας μερίμνησε να φέρει στην Ύδρα το "Αγιο Φως", το οποίο παρά την καθυστέρηση άφιξής του στην Ελλάδα, έφτασε την σωστή ώρα στο νησί μας. Ενέργειες που δείχνουν ότι ο Δήμος - ως επί το πλείστον - μπορεί να ανταποκριθεί στις θεσμικές διαδικασίες, τις δυσκολίες και τα πρωτόκολλα.

Πλην όμως αυτό το πρωτοφανές ατόπημα εκφράζει όχι μόνο έλλειψη συντονισμού του Δήμου Ύδρας, αλλά και έλλειψη σεβασμού!

Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι συντρέχει κάποια άλλη αιτία, που συντέλεσε στην θλιβερή αυτή εικόνα.

Αυτή η ανάρμοστη πράξη πάντως προκαλεί ευρεία δυσαρέσκεια, αλλά και απορία για ποιον λόγο δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία.

Πηγή: Φωνή της Ύδρας

Διαβάστε επίσης:

Ύδρα – Δήμαρχος Κουκουδάκης: Μια φορά καουμπόι… για πάντα καουμπόι!