Όνομα – σοκ στην μαφία της Κοκαϊνης – Καλλιεργούσε και Κάνναβη στην Τροιζηνία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η λίστα των συλληφθέντων για τη «μαφία» της κοκαΐνης και του «σκανκ» περιλαμβάνει και ένα όνομα-σοκ, καθώς ρόλο-κλειδί στη σπείρα είχε ο γόνος πασίγνωστου οινοβιομηχάνου!

Το πολυμελές κύκλωμα παρήγε μεγάλες ποσότητες υδροπονικής κάνναβης (σκανκ) και τις διακινούσε στο εξωτερικό, ενώ εισήγε κοκαΐνη και τηδιοχέτευε στην ελληνική αγορά. Ο γιος από τον δεύτερο γάμο του επιχειρηματία με «βαρύ» όνομα στον χώρο, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, φέρεται ότι σπατάλησε στην dolce vita μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε. Οταν πια κόντεψε να φτάσει στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, εντάχθηκε στη σπείρα, για την οποία ανέλαβε να διεισδύει στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας προκειμένου να βρίσκει τη καλύτερη «πελατεία»!

Ο ίδιος κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα (συγκεκριμένα με μια Μερσεντές και μια Πόρσε) και διατηρούσε δύο πολυτελή σπίτια στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τακτικός θαμώνας στις μεγάλες πίστες της παραλιακής, στις οποίες συστηνόταν (με το αληθινό του όνομα) ως εφοπλιστής ή επιχειρηματίας, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του στη σπείρα. Οι δυο τους, κατά πληροφορίες, σπαταλούσαν εκατοντάδες ευρώ κάθε βραδιά στα πρώτα τραπέζια, συντροφιά με τραγουδίστριες που συνήθως ανοίγουν το πρόγραμμα!

Εδώ και δύο μήνες η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε πληροφορίες για το πολυδαίδαλο κύκλωμα και έκανε διακριτικές έρευνες. Οπως διαπιστώθηκε, η σπείρα είχε δημιουργήσει καλλιέργειες υδροπονικής κάνναβης (σκανκ) άριστης ποιότητας σε Μεσσηνία και Τροιζηνία, και έκανε εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων σε χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα το ναρκωτικό πουλιόταν αντί 7.000-8.000 ευρώ το κιλό στη χονδρική. Παράλληλα η έρευνα αποκάλυψε ότι η σπείρα δραστηριοποιούνταν και στην εισαγωγή ποσοτήτων καθαρής «άσπρης σκόνης» μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια διακινούσε το ναρκωτικό σε μεγάλα κλαμπ των νοτίων προαστίων. Επειτα από παρακολουθήσεις, τόσο προσώπων όσο και τηλεφωνικών συνομιλιών, οι άντρες της Δίωξης εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, η οποία εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα, Τροιζηνία και Μεσσηνία.

Ετσι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν 12 μέλη του, μεταξύ αυτών και τον γόνο του γνωστού επιχειρηματία.

Χασισόδεντρα

Στις δύο περιοχές στην Πελοπόννησο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο θερμοκήπια με πάνω από 1.000 χασισόδεντρα έτοιμα για επεξεργασία και διακίνηση της παραγωγής τους στο εξωτερικό ή και στην Ελλάδα. Οπως εκτιμούν, όταν θα πουλούσαν το εμπόρευμά τους οι δράστες θα εξοικονομούσαν πάνω από 5.000.000 ευρώ! 

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε και ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη του κυκλώματος εισήγαν και εξήγαν από τη χώρα τα ναρκωτικά. Εβρισκαν οδηγούς φορτηγών που έκαναν διεθνή ταξίδια με νόμιμο φορτίο και τους έπειθαν (τάζοντάς τους καλή αμοιβή) να φέρουν ή να βγάλουν από τη χώρα τα ναρκωτικά για τα οποία είχαν παραγγελίες. Το μεσημέρι της Κυριακής οι άντρες της Δίωξης εντόπισαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ένα ύποπτο φορτηγό ψυγείο που έρχονταν από την Ιταλία φορτωμένο κρέατα. Το ακινητοποίησαν και έπειτα από έλεγχο βρήκαν κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες δύο κιλά καθαρή κοκαΐνη και 11 κιλά χασίς, ποιότητας «σκανκ».