Έγκλημα στις Σπέτσες: Οδηγήθηκε ο 22χρονος στον Κορυδαλλό σε κατάσταση σοκ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 26χρονου στις Σπέτσες - Οι μαρτυρίες που τον «έκαψαν» – Αναμένεται η λήψη DNA από τα ρούχα του και δακτυλικών αποτυπωμάτων από το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε το θύμα

Ο Βασίλης Μπάφας, γιος του Ομότιμου καθηγητή του Μετσόβιου, Γιώργου Μπάφα, που κατηγορείται για την δολοφονία του 26χρονου Σπετσιώτη Γρηγόρη Θυμαρά πέρασε τη βαριά πόρτα του Κορυδαλλού με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σημαντικό ρόλο στην προφυλάκιση του διαδραμάτισαν οι μαρτυρίες πέντε προσώπων από τον φιλικό κύκλο του κατηγορούμενου, δυο εκ των οποίων φέρονται να ήταν παρόντες από την αρχή στο περιστατικό, αν κι ο 22χρονος το διαψεύδει. Στο απολογητικό του υπόμνημα επικαλείται την μαρτυρία ενός τρίτου προσώπου με το οποίο επικοινώνησε στο τηλέφωνο αμέσως μετά το συμβάν και ο οποίος είπε στις αστυνομικές Αρχές ότι όταν έφτασε εκεί είδε δυο άλλους φίλους τους.

Ο 22χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού και μάλιστα χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, λόγω του σοκ που υπέστη.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη κι αναμένεται η λήψη δείγματος DNA από τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος εκείνη την ημέρα. Επιπλέον θα ληφθούν δαχτυλικά αποτυπώματα από το μηχανάκι του θανόντος για να διαπιστωθεί αν πράγματι το έπιασε στα χέρια του ο 22χρονος κατηγορούμενος και το έριξε στο χαντάκι για να φανεί σαν ατύχημα.

Σημειώνεται ότι δυο μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι ο 22χρονος ήταν εκείνος που «τσούλησε» και πέταξε το μηχανάκι δίπλα από το θύμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου για να φανεί ως ατύχημα και οι άλλοι τρεις, ότι ένας εξ αυτών ήταν που σήκωσε το μηχανάκι και το τοποθέτησε στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

knife_2

Οι Αρχές ερευνούν αν το ένα από τα δυο μαχαίρια που βρέθηκαν ταιριάζει με την πληγή κάτω αριστερά της κοιλιακής χώρας του θύματος. Η εσπευσμένη ταφή του θύματος είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει εξακριβωθεί αν η λάμα του μαχαιριού ταιριάζει με το στόμιο εισόδου του τραύματος. Προβληματίζει και το γεγονός ότι στην δικογραφία δεν περιλαμβάνονται φωτογραφίες του πτώματος. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να δοθεί εντολή να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνδέσεις, κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Κι αυτό διότι ο Σωτήρης Θυμαράς, αδερφός του θύματος, φέρεται να μίλησε μαζί του όταν συνέβη το περιστατικό. Η πλευρά υπεράσπισης του κατηγορούμενου υποστηρίζει ότι παρά τις εκκλήσεις του θύματος, ο αδερφός του δεν κάλεσε ασθενοφόρο (κάτι που προφανώς έπραξαν οι μάρτυρες) αλλά 2 ώρες και 30 λεπτά αργότερα, κάλεσε τον Γεώργιο Μπάφα, πατέρα του φερόμενου ως δράστη του εγκλήματος, Βασίλη Μπάφα για να του απαντήσει στο ερώτημα αν κάλεσε την αστυνομία ότι «κάλεσα την αστυνομία αλλά δεν είπα τίποτε!».