Πόρος: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου


Ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών επιβαινόντων στο ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο.
Νεκροί ο Έλληνας χειριστής και οι δυο Ρώσοι επιβαίνοντες που είχαν κατεύθυνση το αεροδρόμιο.
Το ελικόπτερο ακούμπησε τα καλώδια της ΔΕΗ και έπεσε στη θάλασσα.
Μεγάλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει ο Πόρος.

Ανείπωτη τραγωδία έζησε σήμερα ο Πόρος όταν ένα ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες γκρεμίστηκε στη θαλάσσια περιοχή με τον Γαλατά, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα. click4more Πόρος: Ανασύρθηκαν δυο σοροί από την πτώση του ελικοπτέρου

Οι δυο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, επιβαινόντων του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ λίγο πριν τις έξι ανασύρθηκε ακόμη μια σορός άνδρα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου, ενώ ο Πόρος συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ηλεκτροδότησης η οποία διακόπηκε μετά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος αναφέρει τα εξής:

“Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά.

Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα.Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα”.Το χρονικό της τραγωδίας

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Κρανίδι με Έλληνα χειριστή και πήγε στον Γαλατά όπου παρέλαβε τους δυο Ρώσους με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Όμως λίγο μετά την απογείωσή του χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.