Τα Κύθηρα κρύβουν ένα μυστικό που ονομάζεται «Χύτρα»


Τα Κύθηρα έχουν ένα όμορφο μυστικό . Μία όμορφη βραχονησίδα , απέναντι από τα Κύθηρα με το όνομα Χύτρα. Μια βραχονησίδα άγνωστη στους περισσότερους από εμάς, πανέμορφη και με ιδιαίτερη αξία και ομορφιά.

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη των Κυθήρων είναι η βραχονησίδα Χύτρα ή αλλιώς Αυγό, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου των Κυθήρων.

Μια θαλάσσια σπηλιά βρίσκεται στη νότια πλευρά της Χύτρας με μοναδικά γαλαζοπράσινα χρώματα, που αποτελεί καταφύγιο για φώκιες.

Ανεβαίνοντας πάνω στην βραχονησίδα θα πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί το έδαφος είναι απότομο και βραχώδες.
Στα απόκρημνα αυτά βράχια, έχουν χτίσει τις φωλιές τους οι μαυροπετρίτες (Βαρβάκοι), σπάνιο είδος και προστατευόμενο, που ποιος θα το περίμενε ότι βιώνει στον τόπο μας.

Παρά το δύσβατο και βραχώδες έδαφος το μικρό νησάκι είναι ανθισμένο παντού καθώς το στολίζει το τοπικό «λουλούδι» του νησιού η «Σεμπρεβίβα», η οποία μαζεύεται τον Ιούνιο από έμπειρους ντόπιους κατοίκους λόγω των δύσκολων περασμάτων!

Οι μοναδικοί τρόποι για να επισκεφτεί κανείς την Χύτρα είναι με ιδιωτικό σκάφος ή με τον Καπετάν Σπύρο και το σκάφος του Αλέξανδρος!