Μπουτσικάκης εναντίον Γεροβασίλη για την Πυρκαγιά στα Κύθηρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αήθη επίθεση δέχθηκε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, επειδή έφερε στη Βουλή τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας,για τις πρακτικές εκβιασμού και εκφοβισμού που φέρεται να άσκησε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος στον εμπειρογνώμονα της τραγωδίας στο Μάτι, Δημήτρη Λιότσιο, με παρέμβαση των τότε πολιτικών του προϊσταμένων.

 

Όταν ο κ. Μπουτσικάκης ανέδειξε ότι για τις αποκαλύψεις αυτές η τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δεν μήνυσε τον κ. Ματθαιόπουλο,ο οποίος ήταν επιλογή της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επί λέξει ότι «η κυρία Γεροβασίλη έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και κατά των φερόμενων ως συνομιλούντων, αλλά και κατά οποιουδήποτε διαδίδει τέτοια ψεύδη για το πρόσωπό της». Απείλησε μάλιστα εμμέσως τον κ. Μπουτσικάκη, ρωτώντας τον αν θέλει να συμπεριληφθεί και ο ίδιος στον καταλόγο της μήνυσης!

 

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το κείμενο της μήνυσης της κ. Γεροβασίλη, έχει δίκιο ο κ. Μπουτσικάκης καθώς το όνομα του κ. Ματθαιόπουλουπράγματι δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς κατά των οποίων στρέφεται η πρώην Υπουργός!

 

Ο κ. Μπουτσικάκης κατέθεσε στα πρακτικά το δημοσιευμένο βιογραφικό του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής καθώς και φωτογραφίες όπου ο κ. Ματθαιόπουλος φαίνεται να γλεντάει και να χορεύει με την κ. Γεροβασίλη!

 

Αφορμή για την αγανάκτηση του Βουλευτή υπήρξε το γεγονός ότι, το 2017, ο κ. Ματθαιόπουλος ήταν Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της πυρκαγιάς στα Κύθηρα, όπου οι κάτοικοι είδαν τις φλόγες να απειλούν τις ζωές και τις περιουσίες τους.Ο κ. Μπουτσικάκης υπενθύμισε τις τότε δημόσιες εκκλήσειςτου Δημάρχου Κυθήρων, κ. Στράτου Χαρχαλάκη, ο οποίος διαρκώς ζητούσε εναέρια μέσα για το νησί και αντί για αυτά, είχε δεχθεί μια πρωτοφανή στα χρονικά, προσωπική επίθεση από τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ΝίκοΤόσκα, που έβλεπε στο πρόσωπο του Δημάρχου αόρατους εχθρούς…