Αυτά είναι τα 6 μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν τον Αργοσαρωνικό


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την ψήφιση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση δύο νέων έργων οδοποιίας στα Αντικύθηρα και τα Μέθανα από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εγκρίθηκαν, η σύναψη και οι όροι της προγραμματικής σύμβασης για το υδρευτικό έργο στα Κύθηρα και οι προγραμματικές συμβάσεις για την ανάπλαση της παραλίας της Πούντας στον Πόρο, της παρέμβασης στο αρδευτικό δίκτυο Λεμονοδάσους Πόρου και στο αρδευτικό δίκτυο Καρατζά Τροιζηνίας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:


Βελτίωση βατότητας διάνοιξης και τσιμεντόστρωση Περιφερειακού δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων.

Προϋπολογισμός: 285.000 ευρώ.


Ολοκλήρωση οδού Π. Ράλλη Λουτρόπολης Μεθάνων.

Προϋπολογισμός: 175.000 ευρώ.

 

Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Δήμου Κυθήρων.

Προϋπολογισμός: 3.040.241 ευρώ.


Αποφασίστηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και η έγκριση των όρων, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη». Το υφιστάμενο δίκτυο είναι κατασκευασμένο στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες. Με το σημαντικό αυτό έργο θα εξασφαλιστεί η ύδρευση των ιδιοκτησιών εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, με τη βελτίωση και διασφάλιση του επιπέδου ζωής των πολιτών.


Ανάπλαση Δρόμου, Πλατειών και Παραλιακής Ζώνης περιοχής Πούντας Δήμου Πόρου.

Προϋπολογισμός: 1.100.000 ευρώ.

Με το έργο ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου του Πόρου.


Κατασκευή αγωγού άρδευσης Καρατζά Τροιζηνίας.

Προϋπολογισμός: 600.000 ευρώ.

Με το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αυτό έργο λύνεται το αρδευτικό πρόβλημα της περιοχής, αφού κατασκευάσαμε και λειτουργούμε ήδη τη Λιμνοδεξαμενή Καρατζά, χωρητικότητας 450.000 κυβικών νερού.


Αποπεράτωση και σύνδεση με το υπάρχον αρδευτικό δίκτυο αντλιοστασίου στη γεώτρηση του ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους Πόρου.

Προϋπολογισμός: 58.000 ευρώ.