«Η Αίγινα στηρίζει Χαρδαλιά» το μήνυμα από την επίσκεψη Βουτσινά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διήμερη επίσκεψη στην Αίγινα πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή 28 και 29 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Βουτσινάς, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής της Περιφέρειας Αττικής , με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Βουτσινάς επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αίγινας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά και τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσηςκ. Αντώνη Μούρτζη και συζήτησαν  ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Ο κ. Βουτσινάς αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά και ανέπτυξε τις σχεδιασμούς και τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα, ενώ επισκέφθηκε και τις Υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας και συνομίλησε με το προσωπικό.


Στη συνέχεια ο κ. Βουτσινάς περιηγήθηκε στο κέντρο της Αίγινας, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να συνομιλήσει με τους επιχειρηματίες του νησιού, αλλά και με τους κατοίκους του.

Ο κ. Βουτσινάς, επεσήμανε ότι με στόχο την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοι των νησιών της Αττικής, θα δοθεί  ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής και δράσεις στους τομείς υγείαςμεταφορών, πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αλλά και στις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών. 

Παράλληλα με την αξιολόγηση των έργων και των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται στοχεύει την επόμενη μέρα να θέσει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της περιφέρειας, του νέου περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Γιάννης Βουτσινάς, στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ομάδας Σαρωνικός Αίγινας, κ. Νίκο Τριανταφυλλάκη και με τον Πρόεδρο της Ομάδας Παναιγινιακού κ. Φίλιππα Ντίντη. Τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, όπως και ο ίδιος προσωπικά,  δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και στο πλαίσιο αυτό θα δοθούν κίνητρα και σύγχρονες εγκαταστάσεις στους νέους, ώστε να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Βουτσινάς είχε συνάντηση με τον συνδυασμό "Αίγινα, αποφασίζεις ξανά" του Δημάρχου Γιάννη Ζορμπά, καθώς και συνάντηση με την υποψήφια Δήμαρχο Σίλα Αλεξίου και τον συνδυασμό "Μαζί μπροστά για την Αίγινα".

Ακολούθησε επίσκεψη του στην Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, όπου ενημέρωσε για το πρόγραμμα του Νίκου Χαρδαλιά και τις δράσεις που αφορούν στον πεδίο του επιχειρείν και της καινοτομίας στην Περιφέρεια και ειδικότερα στα νησιά της Αττικής.

Την Παρασκευή το πρωί, ο Γιάννης Βουτσινάς πραγματοποίησε περιοδεία στη Σουβάλα, όπου επισκέφθηκε πολλές επιχειρήσεις και συνομίλησε με επιχειρηματίες τονίζοντας ότι τα νησιά της Αττικής μπορούν και πρέπει να αναδειχθούν  σε έναν θελκτικό τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο. Στόχος είναι  να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα πάνω σε ισχυρές βάσεις, να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και να διασυνδεθεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας με τον τουρισμό και την εστίαση, ώστε τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα να λειτουργούν ως μέσο προβολής του Αργοσαρωνικού και της Αττικής.