ΑΙΓΙΝΑ: Η αποκάλυψη του Ντόντου που ρυμούλκησε το σκάφος – “Μην ακούς τι λένε, πάνω στο ταχύπλοο ήταν ο…”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέες διαστάσεις για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Πέρδικας δίνει η μαρτυρία του Αντώνη Μαλτέζου, του ανθρώπου που ρυμούλκησε το ταχύπλοο μέχρι το λιμάνι της Αίγινας λίγα λεπτά μετά τη μοιραία σύγκρουση με το τουριστικό πλοιάριο.

Ο Αντώνης Μαλτέζος ειδοποιήθηκε απο φιλικό πρόσωπο του 77χρονου για να μεταφέρει το σκάφος και καταγγέλλει πως είδε μέσα σε αυτό τον ιδιοκτήτη και ακόμη τρία άτομα.

Μιλώντας στο Newsit.gr, ο λεγόμενος "Ντόντος" της Αίγινας αποκαλύπτει πως αμέσως μετά το δυστύχημα, φιλικό πρόσωπο του 77χρονου τον κάλεσε προκειμένου να σπεύσει στο σημείο και να μεταφέρει με το ρυμουλκό του το ταχύπλοο στο λιμάνι της Αίγινας.

"Ένας φίλος του ιδιοκτήτη με κάλεσε για να το μεταφέρω. Πάνω στο ταχύπλοο ήταν 4 άτομα. Ήταν και ο ιδιοκτήτης πάνω. Μην ακούς, το έχουν κάνει σίριαλ", διευκρινίζει ο κ. Μαλτέζος και εξηγεί πως το ταχύπλοο έπλεε ακυβέρνητο προς τα βράχια της νήσου Μονή.

Εν συνεχεία, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του ρυμουλκού, μετέφερε το ταχύπλοο και τους τέσσερις επιβάτες στο λιμάνι της Αίγινας, όπου το έβγαλαν στη στεριά ώστε να μην βουλιάξει. Όπως σημειώνει ο κ. Μαλτέζος, ο 77χρονος και οι 3 συνεπιβάτες του στο σκάφος, αμέσως μετά τη ρυμούλκηση, περπάτησαν προς το χωριό λέγοντάς του οτι θα κατευθυνθούν στο λιμεναρχείο προκειμένου να καταθέσουν για το συμβάν.

Πηγή: athensmagazine.gr