Άνεργο ζευγάρι «τα έβαλε» με τις τράπεζες και νίκησε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ζευγάρι ανέργων από την Κρήτη εντάχθηκε στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και δικαιώθηκε για την απόφασή του από το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτες, οι οποίοι είχαν χρέος 203.111 ευρώ σε τέσσερις τράπεζες.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το ζευγάρι, που αδυνατούσε να καλύψει τα χρέη του, εντάχθηκε στο σχετικό νόμο καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ενώ οι τράπεζες κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός προθεσμίας δύο μηνών ως ο νόμος ορίζει.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση οι τράπεζες δεν προέβαλλαν στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία αντιρρήσεις για το αρχικό σχέδιο διευθέτησης οφειλών, έτσι τεκμαίρεται ότι συμφωνούν και συνεχίζοντας την διαδικασία, το Δικαστήριο επικύρωσε το σχέδιο του δανειοληπτών, όπως αυτό υπεβλήθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για οικογένεια ανέργων δανειοληπτών, με τρία παιδιά-φοιτητές, που είχαν δανειστεί για να αποκτήσουν ένα σπίτι, την εποχή που το εισόδημα τους μηνιαία έφθανε τα 5.000 ευρώ. Έχασαν, όμως τις δουλειές τους και σήμερα βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα χρέη τους.