Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Βασίλη Μιχαλολιάκου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την κεντρική του ομιλία, πριν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, πραγματοποίησε χθες ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Διαβάστε τα κύρια σημεία της ομιλίας του:


«Εγώ σας χειροκροτώ. Τους υπερήφανους, τους τίμιους Πειραιώτες και τις τίμιες Πειραιώτισσες  που αντιστέκονται, που δεν υποκύπτουν, που κρατούν την Κυριακή το βράδυ, τον Πειραιά ελεύθερο και δημοκρατικό.

Ζήτω ο Πειραιάς. Ζήτω η Δημοκρατία. 

 

Φίλες και φίλοι,

είναι ίσως η πιο σημαντική στιγμή μιας μακράς πολιτικής διαδρομής που ξεκίνησα από τα πρώτα μου εφηβικά χρόνια με τη μεταπολίτευση  και συνεχίζω μέχρι και σήμερα.  Και μέχρι και σήμερα ο λαός με εμπιστεύεται, με ψηφίζει  και εγώ είμαι τμήμα αναπόσπαστό του.


Φίλες και φίλοι, 

μέχρι την προηγούμενη Κυριακή ήταν δικαίωμά μου να θέλω να συνεχίσω το δημιουργικό μας έργο μαζί με τους δημότες, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους συνεργάτες μου.  Αυτήν την Κυριακή ο στόχος μου δεν είναι δικαίωμά μου. Είναι καθήκον μου να βάλω τον εαυτό μου μπροστά, για να νικήσει η Δημοκρατία.

 

Φίλες και φίλοι 

 απόψε η ομιλία μου είναι  κατάθεση ψυχής. Δεν θέλω χαρτιά. Η ψυχή μου θα μιλήσει απόψε. Η ματιά μου θα μιλήσει  με τη ματιά σας.  Μαζί θα σημαδέψουμε το μέλλον αυτής της πόλης.

 

Αυτήν την Κυριακή αναμετράται ο συνδυασμός «Μας Ενώνει ο Πειραιάς». Ένας συνδυασμός που είναι η ίδια η κοινωνία του Πειραιά, με ένα συνδυασμό – μόρφωμα που επέλεξαν να θέσουν επικεφαλής έναν υπάλληλό τους.  Μέσα σε  αυτόν το συνδυασμό είναι όλοι τους και νομίζουν ότι είμαι μόνος. Δεν  είμαι μόνος. Είναι μαζί μου ολόκληρος ο Πειραιάς. Και δεν είναι μόνο ο Πειραιάς.

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, σε εσάς είναι στραμμένα τα μάτια όλων των Ελλήνων. Όλοι οι Έλληνες περιμένουν τον Πειραϊκό λαό τι θα ψηφίσει την Κυριακή. Αν θα πει το νέο μεγάλο «όχι».

 

Φίλες και φίλοι κάτω από αυτόν είναι όλοι. Το  πιο «λαμπερό» όνομα που είχε ποτέ η διαπλοκή. Το πιο γνωστό. Λαμπερό υπό την αρνητική έννοια.

Ερώτηση κρίσεως: Η διαπλοκή στην πατρίδα μας έφερε ανάπτυξη; Έφερε θέσεις εργασίας ή διέλυσε το ίδιο το πολιτικό σύστημα και μετέτρεψε πολιτικούς εκλεγμένους από το λαό σε υπαλλήλους τους,  που τώρα συστοιχίζονται σε αυτόν το δημοτικό συνδυασμό.

 

Θέλω από αυτό το βήμα να πω ότι, στον κύκλο της Δημοκρατίας χωρέσαμε δεκαετίες μαζί και η δεξιά και η αριστερά, με συγκρούσεις. Πολλές φορές αυτές οι συγκρούσεις πήραν και ακραία μορφή. Όμως μαζί συνθέτουμε τη Δημοκρατία. Μαζί αποτελούμε την Ελλάδα. Εμείς και η αριστερά. Ο Μπερλουσκονισμός δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά γιατί δεν είναι Δημοκρατία. Γιατί καταργεί τη Δημοκρατία. 

Γιατί  καταργεί τη δύναμη του πολίτη και στη θέση του βάζει τη δύναμη του χρήματος. Λέει:

«Εγώ έχω λεφτά.  Άρα δικαιούμαι να παραβιάζω τους Νόμους, τους κανόνες. Να καταργώ το κράτος».


Όχι λοιπόν. Ο Πειραϊκός λαός λέει όχι στον Μπερλουσκονισμό.  Όχι δυνατά. Όχι, δεν θα περάσει.          

 

Θέλω να πω ότι, γνωρίζω ότι αν  την Κυριακή το βράδυ είμαι ξανά ο Δήμαρχος του Πειραϊκού λαού, θα το οφείλω και στο ιστορικό ήθος της Αριστεράς.  Το γνωρίζω και είμαι υποχρεωμένος εκ των προτέρων να το δηλώσω  ότι θα λάβω υπόψη μου  στην νέα πενταετία,  προτάσεις δεσμευτικές που συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα του κ. Δρίτσα, της κυρίας Παντελάκη, του κ.  Διαβολάκη, του κ. Καλογερόγιαννη και του κ. Βουράκη. Γιατί αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

Και δεν θα αμφισβητήσω ποτέ τους αγώνες τους για έναν Πειραιά με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, με ακόμη πληρέστερη κοινωνική πολιτική.


Φίλες και φίλοι,  την προηγούμενη Κυριακή έγιναν τα γνωστά παρατράγουδα. Νόμιζαν ότι θα μας τρομάξουν.

Είναι αλήθεια ότι ο Θοδωρής  Δρίτσας πρώτος κατήγγειλε αυτά τα έκτροπα. Είναι αλήθεια ότι εγώ ενδεχομένως καθυστέρησα γιατί ένιωθα το θεσμικό μου ρόλο. Να μην θεωρηθεί ότι καταγγέλλω επειδή αυτοί αυξάνουν.

Η Δημοκρατία δεν είναι αδύναμο πολίτευμα. Η Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρότερη από το χρήμα.  Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη του λαού και των Νόμων.  Γι αυτό, αυτό το τριήμερο από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, ξέρουμε ότι θέλουν να κάνουν επεισόδια αλλά δεν θα μπορέσουν.

 

Φίλες και φίλοι,

νιώθω απολύτως ελεύθερος.   Αν με ρωτήσετε: ήθελα να πέσει πάνω μου αυτό το βάρος αυτής της μεγάλης τιμής, αυτής της μεγάλης ευθύνης;

Εγώ να είμαι το πρόσωπο που θα ηγηθεί μιας ειρηνικής για εμάς, αλλά πάντως πολιτικής σύγκρουσης  που θέμα της θα έχει ποιος θα νικήσει;

Η Δημοκρατία, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στον πολίτη ή ο Μπερλουσκονισμός;  Ο Πειραιάς, η Δημοκρατία ή τα λεφτά;

Μάλλον το ήθελα να μου προκύψει και αυτό. Είμαι γεννημένος πολεμιστής  και μαζί με εσάς νικητής. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε  να έχω και αυτήν την τιμή.

 

Φίλες και φίλοι,

μεγάλη η αποστολή μας. Θέλω σήμερα να κλείσω κάπως έτσι. Κοιτάζοντας εσάς στα μάτια, να πω στον Ελληνικό λαό: Ελληνίδες και Έλληνες, ο Μπερλουσκονισμός θα ηττηθεί εδώ, στον Πειραιά και δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί πουθενά  αλλού στην Ελλάδα, γιατί δεν είναι Δημοκρατία, γιατί δεν συνάδει  με την Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία, που γέννησε τον Πολιτισμό. 

 

Φίλες και φίλοι,

δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω. Έχω όμως μαζί με εσάς αγώνες να δώσω για τον Πειραιά που χρωστάμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

 

Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνης σας. Ορκίζομαι στο Θεό ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ. Δεν θα σας προδώσω ποτέ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Η τιμή που μας ενώνει δεν είναι εξαγοράσιμη. Η τιμή είναι μοναδική. Η σχέση μας είναι μοναδική.

Το συμβόλαιο που κάνουμε απόψε είναι να νικήσουμε. Είναι ο Πειραιάς να γίνει η σημαντικότερη, η ελκυστικότερη, η πλουσιότερη πόλη της Ευρώπης.

Ζήτω ο Πειραιάς! Ζήτω η Δημοκρατία! Στον αγώνα!

Μας ενώνει ο Πειραιάς. Ζήτω η Eνότητα του Πειραιά!

Ζήτω οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες!»


Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ πότε θα βγουν οι σταυροί των υποψηφίων στον Πειραιά

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οι σταυροί που διέρρευσαν και η απάντηση του Πρωτοδικείου