Βάψιμο Σπιτιού – Ανανεώστε τον χώρο σας γρήγορα και οικονομικά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναζητώντας τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ομορφύνουμε και να καλυτερεύσουμε τον χώρο του σπιτιού μας στρεφόμαστε σε οικονομικές, έξυπνες και γρήγορες λύσεις όπως αυτή του ελαιοχρωματισμού. Αναμφισβήτητα, πριν προβούμε στο βάψιμο σπιτιού οφείλουμε να γνωρίζουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Οι συμβουλές αυτές θα μας βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη επίτευξη.

Συμβουλές για εσωτερικό βάψιμο σπιτιού 

Αναντίρρητα, καθοριστικό ρόλο για την διεκπεραίωση του ελαιοχρωματισμού διαδραματίζει η σωστή επιλογή των χρωμάτων στον χώρο τον οποίο επιθυμούμε να χρωματίσουμε. Συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία του βαψίματος οφείλουμε να έχουμε κάνει μια πρώτη εκτίμηση του χώρου.  Αφού η επιλογή των χρωμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το δωμάτιο το οποίο πρόκειται να βαφτεί. Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που πρόκειται για μεγάλο χώρο θα πρέπει να αναλογιστούμε εάν επιθυμούμε να δώσουμε ένταση. Αυτό θα το πετύχουμε επιλέγοντας χρώματα με μεγάλη αντίθεση η οποία θα μικρύνει παράλληλα τον χώρο. Σε περίπτωση που προτιμούμε να διατηρήσουμε τον χώρο όσο μεγάλος δείχνει.  Επιλέγουμε απαλά χρώματα που προσδίδουν αρμονία και χαλάρωση στον χώρο μας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονιστεί πως στην ουσία αυτό που πραγματικά μικραίνει τον χώρο δεν είναι τα χρώματα. Τον χώρο τον μικραίνουν  οι αντιθέσεις που δημιουργούνται με τον συνδυασμό σκούρων και έντονων χρωμάτων.

Το βάψιμο του ταβανιού

Στη συνέχεια, προχωρώντας το βάψιμο σπιτιού όσον αφορά το ταβάνι του χώρου που επιθυμούμε να βάψουμε, γνωρίζουμε ασφαλώς πως η επιλογή του λευκού χρώματος είναι η πιο σίγουρη. Αφού το άσπρο αντανακλά καλύτερα το φως προσδίδοντας την αίσθηση του μεγάλου χώρου. Εκτός από το άσπρο χρώμα, μπορούμε ακόμη να επιλέξουμε παλ αποχρώσεις, οι οποίες θα μας δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, σε περίπτωση που επιθυμούμε να τονίσουμε τους τοίχους του σπιτιού μας μπορούμε να βάψουμε το ταβάνι με μια πιο σκούρα και έντονη απόχρωση. Έτσι θα δώσουμε ένταση και μεγαλύτερη προσοχή θα δίνεται στους τοίχους του δωματίου μπορώντας έτσι να τους αξιοποιήσουμε διακοσμώντας τους.

Επιλογή χρωμάτων για τα γύψινα

Παράλληλα, σχετικά με τα γύψινα τα οποία πιθανόν να περιέχονται στο χώρο μας. Οφείλουμε να γνωρίζουμε πως η επιλογή λευκής απόχρωσης, ελλοχεύει κινδύνους μιας μιας και πιθανός δε θα τα αναδείξει καταλλήλως. Αντιθέτως, σε περίπτωση που επιλέξουμε απόχρωση σε συνδυασμό με το ταβάνι και τους τοίχους θα μπορέσουμε να αναδείξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον χώρο μας. Ακόμη, εάν επιθυμούμε να έχουμε την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Τότε οφείλουμε να επιλέξουμε τελείως διαφορετικό χρώμα τόσο για τα γύψινα όσο και για το ταβάνι και τους τοίχους του χώρου μας.

Βάψιμο σπιτιού - Πως να επιλέξετε χρώματα

Επιπροσθέτως, γενικότερα όσον αφορά το θέμα των χρωμάτων για το βάψιμο σπιτιούπολλές φορές σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί για ποικίλα θέματα. Αρχικά, οποιονδήποτε χώρο δωματίου επιθυμούμε να βάψουμε πολλές είναι οι φορές που έχουμε σκεφτεί εάν θα πρέπει η επιλογή του χρώματος για τον ελαιοχρωματισμό να είναι όμοια με το χρώμα των επίπλων μας. Σίγουρα, η επιλογή ίδιου χρώματος είναι η πιο βέβαιη και σίγουρη επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση όμως δε θα προσδώσει μια όμορφη αντίθεση στο χώρο. Πέραν αυτού, οφείλουμε να γνωρίζουμε πως ο τοίχος είναι διαφορετικός σαν υλικό από το έπιπλο και τα υφάσματα που έχουμε επιλέξει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα  πετύχει ακριβώς η επιδιωκόμενη χρωματική απόχρωση.

Συνδυάστε χρώματα  

Επίσης, πολύς λόγος γίνεται για το συνδυασμό των χρωμάτων. Πολλοί αναφέρουν πως τα χρώματα που θα επιλέξουμε δεν πρέπει να ξεπερνούν τις τρεις διαφορετικές αποχρώσεις. Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός ταιριάζει θα λέγαμε περισσότερο στις περιπτώσεις που ο χώρος μας είναι μικρός και δε θέλουμε να τον μικρύνουμε ακόμη πιο πολύ δίνοντας ένταση και αντίθεση.  Από την άλλη πλευρά, σε περιπτώσεις που ο χώρος μας είναι μεγάλος. Τότε μπορούμε να συνδυάσουμε πολλά χρώματα μαζί πέραν των τριών, αρκεί να ταιριάζουν μεταξύ τους αρμονικά προσδίδοντας καλαισθησία στον χώρο. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί πως πολλοί από εμάς σίγουρα φοβόμαστε να επιλέξουμε χρώματα όπως το μαύρο, το κόκκινο ή το σκούρο καφέ στοβάψιμο του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι από εμάς τα θεωρούμε επίφοβα για τον χώρο μας. Με τον κατάλληλο και σωστό συνδυασμό ωστόσο μπορούμε να τα εφαρμόσουμε σε ένα μικρό μέρος του τοίχου. Προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο γούστο και κάνοντας τον χώρο μας ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Βάψιμο σπιτιού υπεύθυνα και οικονομικά 

Αν ενδιαφέρεστε για το βάψιμο του σπιτιού σας και θέλετε να είστε σίγουροι για το συνεργείο - επαγγελματία που θα αναθέσετε τον ελαιοχρωματισμό τότε το myConstructor έχει την λύση για εσάς. Επισκεφτείτε τον κατάλογο επαγγελματιών του myConstructor συγκρίνεται τιμές και αξιολογήσεις ελαιοχρωματιστών και επιλέξτε τον καλύτερο ελαιοχρωματιστή για την περίπτωση σας.

Περισσότερα στοmyConstructor.gr