ΔΕΙΤΕ: Ορθογραφικό λάθος που βγάζει μάτι σε επιστολή Δρίτσα προς Μιχαλολιάκο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κι όμως, ορθογραφικό λάθος που βγάζει μάτι, στην πρώτη σειρά της επίσημης επιστολής του υπ. Δημάρχου Θοδωρή Δρίτσα προς τον νυν Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ορθογραφικό λάθος του Δημοτικού, ανεπίτρεπτο για επίσημη επιστολή εν δυνάμει Δημάρχου, εκθέτει τον Θοδωρή Δρίτσα και το επιτελείο του για ακόμη μια φορά μετά το θέμα του ΟΛΠ.

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ:


Κύριε Δήμαρχε,

Ακούγοντας σας στη χθεσινή «Ώρα του Δημάρχου» στο Κανάλι 1, εκπομπή την οποία διατηρείται, με το επιχείρημα ότι δεν είστε υποψήφιος, ενώ έχετε διακόψει τις εκπομπές των εκπροσώπων όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων, ειλικρινά αισθάνθηκα απορία και θλίψη. Γιατί τόσος εκνευρισμός και τόση επιθετικότητα εμμέσως εναντίον μου, αλλά κυρίως και ευθέως, εναντίον άξιων ενεργών πολιτών που χρόνια τώρα ενεργοποιούνται στο «Λιμάνι της Αγωνίας» και έχουν προσφέρει πολλές υπηρεσίες στην πόλη; Είναι άραγε επαρκής αιτία το γεγονός ότι σε πρόσφατες ανακοινώσεις μας αναδείξαμε τις προφανείς αστοχίες στο σύστημα μονοδρομήσεων οι οποίες ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά;

O Πειραιάς, κύριε Δήμαρχε δεν είναι ιδιοκτησία κανενός μας. Όλοι έχουν δικαίωμα λόγου και εσείς ως δήμαρχος, έχετε χρέος και να ακούτε και να διαβουλεύεστε ψύχραιμα και συνετά. Σέβομαι το αξίωμα σας αλλά επιτρέψτε μου να σας συστήσω να μην επιλέξετε την τεχνητή πόλωση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν θα σας ωφελήσει. Κυρίως όμως δεν ωφελήσει την πόλη.

 Κύριε Δήμαρχε,

 Με την παρούσα επιστολή θα επιχειρήσω ψύχραιμα να θέσω το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Με απασχολεί και με ενδιαφέρει μόνο η λύση και τίποτε άλλο.

Γνωρίζετε ότι ήμασταν και είμαστε θετικοί στο μέτρο των μονοδρομήσεων σε συνδυασμό με την έλευση των μέσων σταθερής τροχιάς. Όμως δυστυχώς επιβεβαιώνεται μέρα τη μέρα ότι:

·         Η μελέτη του 2006 η οποία εφαρμόζεται έχει προβλήματα, τα οποία από τότε είχαμε επισημάνει και τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν και δεν διορθώθηκαν.

·         Το έργο εφαρμόστηκε σε ακατάλληλο χρόνο με την πόλη εν πλήρη λειτουργία και όχι σε περίοδο διακοπών.

·         Γειτονιές ολόκληρες έχουν αποκλειστεί αδικαιολόγητα και σημαντικές αρτηρίες της πόλης έχουν χάσει τη λειτουργικότητά τους.

Κυρίως όμως,

·        Δεν υπάρχει μελετητική ομάδα να αναλάβει τις διορθώσεις,  η δε Τροχαία Πειραιά αδυνατεί να σηκώσει λόγω έλλειψης προσωπικού το βάρος της συστηματικής επιτήρησης της εφαρμογής του μέτρου.

Αυτά δεν είναι μόνο δικές μας διαπιστώσεις. Ήδη σας τις επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αναλυτικά στη σχετική ιδιαίτερα τεκμηριωμένη επιστολή του. Σας τις επεσήμανε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο το «Λιμάνι της Αγωνίας» δια των συμβούλων του,  όπως και σε συνάντηση μας η οποία  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μας, για αυτό το θέμα το πρώτο βράδυ της εφαρμογής των μονοδρομήσεων. Τονίστηκαν αυτά τα προβλήματα και αναλύθηκαν εκτενώς από τους πολεοδόμους και κυκλοφοριολόγους στην εκδήλωση που διοργανώσαμε για ενημέρωση μας και ενημέρωση των πολιτών. Δημοσιοποιήθηκαν τέλος στις δύο έως τώρα ανακοινώσεις μας. Είχαμε χρέος να παρέμβουμε.

Γιατί βέβαια, δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς κυκλοφοριολόγος προκειμένου να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά! Το αντιλαμβάνεται όλη η πόλη, το βιώνουν όλοι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι  και οι επισκέπτες της.

 Κύριε Δήμαρχε,

 Τόσο μεγάλες αλλαγές δεν είναι σωστό να επιχειρούνται χωρίς την ανάλογη προετοιμασία.  Όφειλε η  Δημοτική Αρχή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε αυτές να γίνουν σε ώριμες συνθήκες και με καθεστώς απόλυτης ασφάλειας για τη λειτουργία του Πειραιά. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Ανησυχούμε ότι η επέκταση των μονοδρομήσεων υπό αυτούς τους όρους θα επιδεινώσει το αδιέξοδο. Ο ερχομός των ημερών της εξόδου του Πάσχα, που θα αυξήσει την κίνηση στο λιμάνι, και βέβαια η καλοκαιρινή διέλευση εκατομμυρίων επισκεπτών είναι πολύ κοντά. Όσο είναι καιρός πρέπει να ενεργοποιηθούν κατάλληλες παρεμβάσεις.

Χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης ή εκμετάλλευσης της προεκλογικής περιόδου και καθώς, η συνεπής και επιστημονικά τεκμηριωμένη επί πολλά χρόνια στάση μας για τις μονοδρομήσεις και τα κυκλοφοριακά ζητήματα του Πειραιά, μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε όχι ευκαιριακά για αυτά, σας προτείνουμε να αντιμετωπίσετε με γενναιότητα το αδιέξοδο αναστέλλοντας προσωρινά την επέκταση των μονοδρομήσεων στο Α’ Διαμέρισμα (Χατζηκυριάκειο, Πειραϊκή και Ζέα) έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και αφού εξασφαλίσετε αμέσως (κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί ήδη από 15μέρου) όλα τα απαραίτητα για την διόρθωση των αστοχιών.

Είμαστε διαθέσιμοι, εγώ προσωπικά και το επιτελείο των επιστημονικών μας συμβούλων για οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση ή τεχνική συμβολή στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Ευελπιστώ στη θετική ανταπόκρισή σας,

Θοδωρής Δρίτσας



ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


@ Για να διεκδικήσουμε Δημαρχία, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά πρώτα! (χιούμορ)