Τρέχουν έντρομοι έξω από το νερό οι λουόμενοι: Πανικός σε παραλία της Ελλάδας, τους κυνηγάνε δηλητηριώδη ψάρια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι λαγοκέφαλοι παραμένουν στη θάλασσα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και προκαλούν τρόμο στους λουόμενους, σκορπώντας τον πανικό.

Οι λαγοκέφαλοι βγαίνουν και έξω από τη θάλασσα

Σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok φαίνονται τα λαγόψαρα να κολυμπούν και να βγαίνουν έξω από τη θάλασσα, εκεί που σκάει το κύμα, παρά την παρουσία των λουομένων.

Έχει αυξηθεί δραματικά ο πληθυσμός των λαγοκέφαλων

Την έντονη ανησυχία τους για την αύξηση των λαγοκέφαλων σε Δωδεκάνησα και Κρήτη, εξέφρασαν οι ψαράδες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για την αλιεία, όσο και για τον τουρισμό.

Όπως υπογράμμισε ο Γεράσιμος Κονδυλάτος, ιχθυολόγος στον υδροβιολογικό σταθμό Ρόδου ΕΛΚΕΘΕ, «γενικά έχουμε καταγράψει πολλές επιθέσεις. Τώρα αν κάποιος κούναγε το χέρι του για να τον προσελκύσει στο νερό, είναι πολύ πιθανό ο λαγοκέφαλος να του επιτέθηκε, επειδή το δάχτυλο μοιάζει με κάποιο θήραμα. Σε όλες τις μαρτυρίες πάντως, οι λουόμενοι μας λένε ότι κινήθηκαν προς τα έξω. Νομίζω ότι είναι η πιο εύλογη αντίδραση. Αν κάποιος συναντήσει ένα τέτοιο ψάρι, καλό θα είναι να κολυμπήσει γρήγορα προς τα έξω, γιατί το δάγκωμα θα προκαλέσει ενδεχομένως κάποιον ακρωτηριασμό ή κάποια πληγή, η οποία αντιμετωπίζεται όπως και οποιαδήποτε άλλη πληγή από ζώο ή αντικείμενο».