Καιρός: «Έρχεται» κύμα ζέστης από την Πέμπτη – Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, η πρόβλεψη Κολυδά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο και από φθινόπωρο σε προχωρημένο καλοκαίρι είναι η πορεία που ακολουθεί ο καιρός από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά. «Κύμα» ζέστης με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι την προσεχή Τετάρτη(16.05.24), ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, «τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Πέμπτη και Παρασκευή

Πέμπτη (16.05.24)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια.

Παρασκευή (17.05.24)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσες 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην Κρήτη θα είναι ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.