Αεροσκάφος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση με την «κοιλιά» – Έκανε κύκλους για 4 ώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα μικρό αεροπλάνο πραγματοποίησε με επιτυχία αναγκαστική προσγείωση, χωρίς να κατεβάσει το σύστημα προσγείωσης, στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ, στην Αυστραλία.

Οι αρχές που οδήγησαν το αεροσκάφος στην προσγείωση ξέσπασαν σε χειροκροτήματα καθώς προσγειώθηκε με ασφάλεια με την «κοιλιά» το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Το αεροπλάνο, σύμφωνα με την Telegraph, έκανε κύκλους πάνω από το Νιούκαστλ για σχεδόν τέσσερις ώρες όταν παρουσίασε μηχανική βλάβη σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του για πτήση προς το Πορτ Μακουέρι.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου σήμαναν συναγερμό με δεκάδες οχήματα – πυροσβεστική, αστυνομία, ασθενοφόρα κ.α. – να σπεύδουν στο διάδρομο προσγείωσης.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/hIMDS8TvPQU?si=4pnCrMAfRhdR9Gu1

Ο υπαστυνόμος Wayne Humphrey δήλωσε ότι ο 53χρονος πιλότος από το Κουίνσλαντ συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωση και άρχισε να κάνει κύκλους ενώ προσπαθούσε να το επιλύσει. Ο πιλότος διαπίστωσε αργότερα ότι “το σύστημα προσγείωσης δεν κατέβαινε”.

“Έμεινε εδώ και έκαψε καύσιμα”, δήλωσε ο Humphrey για το χρόνο που το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα πάνω από το Newcastle. “Μπορούσα να τον ακούσω στον αέρα. Μου φάνηκε πολύ ήρεμος”.

Ούτε ο πιλότος ούτε οι δύο επιβάτες – ένας 60χρονος και μια 65χρονη – τραυματίστηκαν.