Αποκλειστικό: Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έσκασε σα «βόμβα» στο Μεγάλο Λιμάνι η είδηση ότι επίκειται ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων 

Το παρασκήνιο της επιλογής Αντιδημάρχου για το διάβασμα του όρκου - Αρνήθηκαν σχεδόν όλοι!

Ο Δήμος Πειραιά γίνεται ο 3ος Δήμος της χώρας στον οποίο θα τελεστεί πολιτικός γάμος ομοφυλόφιλων

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeus Press, τις επόμενες μέρες, θα τελεστεί ο πρώτος πολιτικός γάμος ομοφυλόφιλων στον Πειραιά.

Η πληροφορία έφτασε τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ η επιβεβαίωση ήρθε μόλις σήμερα.

Ο πολιτικός γάμος μεταξύ των δυο γυναικών θα τελεστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στα τέλη Μαΐου, όχι από τον Δήμαρχο Πειραιά, αλλά από Αντιδήμαρχο της πόλης.

Όλο το παρασκήνιο επιλογής Αντιδημάρχου

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιλογή Αντιδημάρχου που θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων στον Πειραιά δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση για τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Και αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Αντιδημάρχων Πειραιά αρνήθηκε να «τελέσει» τον «πολιτικό γάμο της χρονιάς» για λόγους πεποιθήσεων!

Τελικά το γάμο θα τελέσει ο Αντιδήμαρχος Πειραιά και τ. Βουλευτής τοΥ ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα παραβρίσκεται ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ή άλλα σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα της Α ή Β Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά.

Κανάλια, αντιδράσεις & διαμαρτυρίες…

Η μέρα του γάμου αναμένεται να είναι μια έντονη μέρα στον Πειραιά καθώς αναμένεται απόβαση των μεγάλων ΜΜΕ της χώρας για την κάλυψη του «ιστορικού» γεγονότος, ενώ παράλληλα αναμένονται και κινητοποιήσεις ορθόδοξων οργανώσεων, έξω από την Πινακοθήκη, προκειμένου να αντιδράσουν και να διαδηλώσουν για ακόμη μια φορά ενάντια στην καθιέρωση του πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων.

Η Ελληνική Αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και επεισόδια.

Ξεκάθαρη η θέση της Μητρόπολης Πειραιά

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ ήταν από τους πρώτους Ιεράρχες που έλαβε ξεκάθαρη θέση τόσο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών όσο και για τους Βουλευτές που ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Piraeus Press, η τοπική εκκλησία του Πειραιά δεν έχει παρεκκλίνει κατ ελάχιστο από τη συνεπή και διαχρονική θέση της στο εν λόγω ζήτημα.

Μια θέση που εκφράζεται άλλωστε από άμβωνος σχεδόν σε κάθε κυριακάτικο κήρυγμα στους ναούς της Μητρόπολης Πειραιά, έχοντας ως κύριους εκφραστές τους εφημέριους ιερείς, οι οποίοι κρατούν επίσης αυστηρή γραμμή.

Τα «πηγαδάκια» και το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες στον Πειραιά

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει έντονες δημόσιες αντιδράσεις με αφορμή τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων στον Πειραιά.

Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι προηγήθηκαν και οι Άγιες Μέρες του Πάσχα.

Μετά τη δημοσιοποίηση όμως του θέματος από το Piraeus Press και με δεδομένο ότι μια σημαντική μερίδα Πειραιωτών - εκκλησιαστική και όχι μόνο - θεωρεί «προκλητική» μια τέτοια ενέργεια, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει και πάλι ο δημόσιος διάλογος για το ζήτημα, σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος: «Σας εμπιστευτήκαμε και μας προδώσατε. Ντροπή!» (Βίντεο)

Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Στόχος είναι να θεωρηθεί η παρέκκλιση κανονικότητα»

br