Κατάθεση-«βόμβα» προκαλεί ερωτηματικά για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άντρας ισχυρίζεται ότι είχε καταγγείλει στην αστυνομία μήνες πριν ότι το κορίτσι ήταν ανήλικο

Πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας από τον Ηλία Μίχο προκαλεί η κατάθεση ενός άνδρα στις Αρχές.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, ένας 39χρονος που διαμένει στο Ηράκλειο Αττικής, και είναι ιδιωτικός υπάλληλος βρίσκεται στη λίστα με τους 213 που συνομιλούσαν με το προφίλ του μικρού κοριτσιού.

Όπως υποστηρίζει ο 39χρονος, όταν ξεκίνησε να συνομιλεί με την 12χρονη στο blindchat αντιλήφθηκε ότι ήταν ανήλικη και αμέσως επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έδωσε τα στοιχεία του στους αστυνομικούς και περιέγραψε όσα του έγραφε η 12χρονη. Ο ίδιος μάλιστα κατέθεσε ότι όλα αυτά συνέβησαν αρκετούς μήνες πριν την αποκάλυψη της υπόθεσης, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παράλληλα, οι έρευνες φαίνεται ότι καθυστερούν, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα περισσότερα κινητά από τα οποία έγιναν οι συνομιλίες, είναι τα λεγόμενα «πακιστανικά», δηλαδή έχουν εικονικούς ιδιοκτήτες. Αυτό σύμφωνα με τις αρχές κάνει την διαδικασία της έρευνας χρονοβόρας, ενώ δεν αποκλείεται τελικά να μην αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των στοιχείων των ατόμων που ασέλγησαν πάνω στο παιδί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα πέντε τηλέφωνα τα οποία φαίνονταν να ανήκουν σε γυναίκα κάτοικο των δυτικών προαστείων. Η γυναίκα εντοπίστηκε και ανέφερε ότι τα καρτοτηλέφωνα πιθανότατα ήταν ανάμεσα σε αυτά που της έκλεψαν το 2018 έξω από το Μετρό Ομόνοιας, όταν εργαζόταν σε εταιρεία τηλεφωνίας και όλες οι κάρτες ενεργοποιούνταν στο όνομά της.