Οι απόφοιτοι της Ιωνιδείου έκοψαν βασιλόπιτα – Βράβευση Γεραπετρίτη, Θεοδωρικάκου, Καλδή και άλλων προσωπικοτήτων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρουσία πλήθους αποφοίτων, παλαιών καθηγητών, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων αλλά και φίλων του Σωματείου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, πραγματοποίησε τη φετινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο Covid-19 και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, συναπόφοιτοι όλων των ηλικιών βρέθηκαν ξανά στο αγαπημένο μας σχολείο, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, μετά την αναγκαστική απουσία του περασμένου έτους.

Ταυτόχρονα με την κοπή της πίτας, πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις διακεκριμένων αποφοίτων και παλαιών καθηγητών, θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια και αναδεικνύει την πολύπλευρη προσφορά των αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής στην ελληνική κοινωνία, Τιμώμενοι κάθε χρόνο είναι απόφοιτοι της Ιωνιδείου, πρόσωπα διακεκριμένα στους χώρους των Γραμμάτων και των Επιστημών, των Τεχνών και του Πολιτισμού, της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων, της Κοινωνικής Δράσης και της Κοινωνικής Προσφοράς.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Ευσταθόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε τους συναπόφοιτους και φίλους του Συνδέσμου για την δυναμική παρουσία και στήριξη τους, τόνισε ότι κάθε χρόνο βραβεύουμε αυτούς που τολμούν, αυτούς που διακρίνονται, που προσφέρουν είτε διακρινόμενοι σε μία θέση, είτε με την προσφορά τους στην παιδεία, στην οικονομία, στην κοινωνία.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2022, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου (συμπληρώθηκαν το 2021), και η οποία θα περιλαμβάνει συναυλία διακεκριμένων αποφοίτων μουσικών και συνθετών του Σχολείου μας και ειδική ημερίδα με παρουσιάσεις και ομιλίες.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία των βραβεύσεων, οι οποίες ήταν οι εξής:

  1. Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στο χώρο της πολιτικής και σε θέσεις ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκαν:

O Γεώργιος Γεραπετρίτης (Αποφ. 85), Υπουργός Επικρατείας, Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Ε.Κ.Π.Α, Δικηγόρος. Την βράβευση πραγματοποίησαν από κοινού ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ και Καθηγητής του ΕΚΠΑ Στάθης Ευσταθόπουλος (αποφ.82) και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Δικηγόρος Μιλτιάδης Κλαπαδάκης (απόφ. 99).

O Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος (Αποφ. 82),  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, Διδάκτωρ Δημοσίων Πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πολιτικός Ερευνητής και Αναλυτής. Την βράβευση πραγματοποίησαν από κοινού ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ και Καθηγητής του ΕΚΠΑ Στάθης Ευσταθόπουλος (αποφ.82) και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Δικηγόρος Μιλτιάδης Κλαπαδάκης (απόφ. 99).

Αμφότεροι οι ως άνω διακεκριμένοι συναπόφοιτοι αναφέρθηκαν στον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ιωνίδειος Σχολή στην επαγγελματική, ακαδημαϊκή και πολιτική τους πορεία αλλά και στην σημασία του Θεσμού των Προτύπων Σχολείων στην ελληνική κοινωνία και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

O Γεώργιος Κατρούγκαλος (Αποφ. 80), πρώην Υπουργός, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Συνταγματολόγος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Δ.Π.Θ, Δικηγόρος. Την βράβευση πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου της Σχολής μας κ. Κορίνα Μαντάγαρη.

Το βραβείο του Γεώργιου Κατρούγκαλου, ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, παρέλαβε ο διακεκριμένος δικηγόρος Κώστας Ντάλτας (αποφ. 80), ο οποίος και μετέφερε τις ευχαριστίες καθώς και ορισμένες σκέψεις του Γιώργου Κατρούγκαλου με αφορμή τη βράβευση του.

Ο Αθανάσιος Παφίλης (Αποφ. 72), Βουλευτής Κ.Κ.Ε, τέως Ευρωβουλευτής, Απόφοιτος Νομικής Α.Π.Θ, ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο, και για τον οποίο το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Ευσταθόπουλος.

  1. Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στην Παιδεία και σε θέσεις Ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκαν:

O Παναγιώτης Καλδής (Αποφ. 77), Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών), πρώην Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την βράβευση πραγματοποίησε ο συναπόφοιτος καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ Νίκος Καβατζάς.

O Σπύρος Γεωργάτος (Αποφ. 74), Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τομέας Γενετικής Βιολογίας. Την βράβευση πραγματοποίησε το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Ηλίας Μπρούντζος (απόφ. 74).

O Κωνσταντίνος Σπύρου (Αποφ. 78), Καθηγητής Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π, Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών, τ. Πρόεδρος ΕΠ.Ε.Σ Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Την βράβευση πραγματοποίησε ο τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης (απόφ. 90).

Γ. Για την ιδιαίτερη προσφορά του στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράςτιμήθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας (Αποφ. 74), Ηθοποιός, Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η). Την βράβευση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Καπράνος, δημοσιογράφος-μουσικός (αποφ. 68)

Δ. Περαιτέρω, βραβεύθηκε η μαθήτρια της Σχολής μας Φραγκίσκα Κιμίνου (Αποφ. 2021), φοιτήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Ε.Μ.Π ως η μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2021 ανάμεσα στους μαθητές της Σχολής μας. Την βράβευση πραγματοποίησε η Γιώτα Μπουρλετίδου, Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου μας (αποφ. 88).

Ε. Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στον Σύνδεσμο και την Ιωνίδειο Σχολή τιμήθηκαν:

O Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης (Αποφ. 90), τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και Γραμματέας της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την βράβευση πραγματοποίησε o Παναγιώτης Δέγλερης, Δικηγόρος-Καθηγητής Πανεπιστημίου και τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου μας(αποφ. 77).

O Κωνσταντίνος Βουτσινάς (Αποφ. 90), τ. Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και στέλεχος Τραπέζης της Ελλάδος. Την βράβευση πραγματοποίησε o Δημήτρης Ίσαρης, Λογιστής-Πρόεδρος του ΣΟΛ, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας (αποφ. 84).

ΣΤ. Για την προσφορά τους στην Σχολή και σε γενιές μαθητών και αποφοίτων τιμήθηκαν με βραβείο:

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ιωνίδειο τ. Διευθυντής Προτύπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής, τη βράβευση του οποίου πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου της Σχολής μας Μιχάλης Άνθης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση του επί σειρά ετών καθηγητή Φυσικής Αγωγής της Σχολής μας Γεώργιου Μαυράκη, ο οποίος κατασυγκινημένος παρέλαβε το βραβείο από τον Διευθυντή του Πρότυπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Χαράλαμπο Μηνάογλου και αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και στο αποτύπωμά της στην πειραϊκή κοινωνία.

Την εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά τίμησαν μεταξύ των άλλων με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτής Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά και Νήσων, Νικος Μανωλάκος, Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια. ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης (αποφ. 72) ο Δημήτρης Καρύδης τ. Βουλευτής και Αντιδήμαρχος Πειραιά, η Κυριακή Μπουρδάκου Αντιδήμαρχος Πειραιά, ο Γιώργος Βίτσας Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Πρόεδρος των Αποφοίτων του Ζαννείου Προτύπου Σχολείου, ο Αντώνης Μοραντζής (αποφ.09) Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, η Ρωξάνη Μπουρδάκου Σύμβουλος Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, ο Ευάγγελος Γεωργούλης Σύμβουλος Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά ο Σπύρος Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ, ο συναπόφοιτος Νίκος Ιωσήφ Επιχειρηματίας και μέλος της Κ.Ε του Κινήματος Αλλαγής ο Ηλίας Κλάππας Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Πολυχρόνης Περιβολάρης Α΄ Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Γιάννης Βούτας Β΄ Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (αποφ. 84), ο Μιχάλης Ψαρούδης Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝ. ΑΛ Α΄ Πειραιά, ο Βασίλης Κατσαφάδος Πολιτευτής Α΄ Πειραιά ΚΙΝ. ΑΛ, ο Γιώργος Σταματογιάννης (αποφ.78) τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος (αποφ.85) τ. Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, η Γιώτα Μπουρλετίδου (αποφ.88) Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, o Γιώργος Καρατζάς (αποφ.86) Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, o Αργύρης Οικονόμου(αποφ. 78) Γενικός Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ, ο συναπόφοιτος Νίκος Λιαπάκης τ. Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ο Παναγιώτης Δέγλερης Δικηγόρος – Αναπλ. Καθηγητής Νομικής Σχολής, πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (αποφ. 77), ο Πέτρος Ιωσηφίδης Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Άγιος Παύλος (Saint Paul) του Πειραιά, ο Σταύρος Τουμπής Αναπληρωτής Καθηγητής Ο.Π.Α και Πρόεδρος του ΕΠ.Ε.Σ του Προτύπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, η Κορύνα Μαντάγαρη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου της Ιωνδείου Σχολής Πειραιά, η Σόνια Μπολάτογλου Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο Γρηγόρης Τζιβελέκας Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο Λευτέρης Μαργαρίτης Μέλος του του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, η συναπόφοιτη Μαρία ΚαλογεράκουΠρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ο Δημήτρης Ίσαρης (αποφ.84) Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πρόεδρος των Οικονομολόγων –Λογιστών Πειραιά και β΄ Αντιπρόεδροςτου ΣΑΙΣΠ, ο Σωτήρης Δρίκος (αποφ.86) πρώην Προπονητής της Εθνικής Ομάδας  Βόλεϊ Ανδρών και μέλος του ΔΣ του ΣΑΙΣΠ, ο Μενέλαος Πεφάνης (αποφ.74) πρώην Στέλεχος της ΔΕΗ και Έφορος Εκδηλώσεων του ΔΣ του ΣΑΙΣΠ, η Ολίνα Μαρουλάκη Οικονομολόγος και Ταμίας του Συνδέσμου μας (αποφ. 2002), η Ασημίνα Γανωτοπούλου Ιατρός και μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου μας (αποφ. 95), ο Στέλιος Τούντας φοιτητής και μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου μας (αποφ. 2018) ο Δημήτρης Μπαρδάκος (αποφ.97) Production Engineer στην εταιρία Motor Oil Hellas και μέλος της ΕΕ του Συνδέσμου, ο Χρυσόστομος Ψαρουδάκης Επιχειρηματίας και μέλος της Ε.Ε του  Συνδέσμου μας (αποφ. 97), ο Δημήτρης Καπράνος (αποφ.68) Δημοσιογράφος & Σύμβουλος Έκδοσης της Εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» και η Ειρήνη Κάτρη – Μεϊντάση (αποφ.92) Σύμβουλος Επικοινωνίας και μέλος του Συμβουλίου Στήριξης του Σχολείου.

Μεταξύ των παλιών μας καθηγητών διακρίναμε τους κυρίους Γιάννη Κυρτάτο και Πέτρο Μιχαλακάκο.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο της Δέσποινα Αρβανίτου και στην Αντιδήμαρχο Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου, του Διευθυντές του Προτύπου Γυμνασίου Μιχάλη Άνθη και του Προτύπου Λυκείου Χαράλαμπο Μηνάογλου, για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη, αλλά και τους ανθρώπους του κυλικείου του σχολείου που οργάνωσαν άψογα το catering της εκδήλωσης. Τέλος, θερμές ευχαριστίες σε όλους του αποφοίτους και φίλους του Συνδέσμου μας που ήρθαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν την Κυριακή τους μαζί μας.