Χριστούγεννα: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην «Ονειρούπολη»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την περσινή «απουσία» που προκάλεσε η πανδημία, η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, το χωριό του Αη Βασίλη, η «Ονειρούπολη», επιστρέφει προσαρμοσμένη όμως στα σημερινά δεδομένα για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

Η «Ονειρούπολη» είναι έτοιμη και σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πύλες της για 17η χρονιά, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους.

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2022, η πιο ονειρεμένη πόλη, θα ανοίξει τις πύλες της για ένα φανταστικό ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων.

Για 17η φορά στην πόλη της Δράμας οργανώνεται και φέτος το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας, με μία σύνθεση πολλών δράσεων όπως: τέχνες, μουσική, χειροτεχνία, χορός, εικαστικά, φωτογραφία, κινηματογράφος, γαστρονομία και άλλες πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα συνθέσουν, όπως κάθε φορά, ένα μοναδικό σκηνικό.

Η ατμόσφαιρα της πιο «μαγικής» γιορτής του χρόνου, τρυπώνει μέσα σε ξύλινα σπιτάκια, βγαίνει από τις καμινάδες και φτάνει ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα, από εκεί κάνει βουτά στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο και συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί, μικρούς και μεγάλους.

Ο Δημοτικός Κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Φέτος, οι δράσεις που θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Ονειρούπολης είναι μεταξύ άλλων, το σπίτι του Άη Βασίλη, το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, το σπιτάκι του παραμυθιού, το ξυλουργείο του Άη Βασίλη, εργαστήρι πειραμάτων, Μαγική Σκηνή , «Μια φορά κι έναν καιρό…» – Σπιτάκι του παραμυθιού, Πύργος του Πάγου, Πυροσβεστικός Σταθμός, Σπήλαιο Αλιστράτης, «Σκιές της Παλιάς Δράμας», Γονέων Ένωση Χριστιανική Αγωγή, Λέσχη Lions Δράμας, Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, Σπιτάκι Ένωσης Κυριών, Φίλοι των Ζώων Δράμας, Σπιτάκι Ψυχικής Υγείας, Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων, Ένωση Εικαστικών υπέρ Καρκινοπαθών «Λάνασσα» κλπ.

Η Δράμα αποτελεί Ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού . Ταχύτατα ανερχόμενος χειμερινός προορισμός, ο Νομός Δράμας επιφυλάσσει στον «αδιάβαστο» επισκέπτη πολλές εκπλήξεις, φροντίζοντας παράλληλα να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό. Λάτρεις των χειμερινών σπορ; Των βουνών, Φυσιολάτρες; Κλασικοί «τουρίστες»; Γευσιγνώστες; Και λάτρεις του καλού κρασιού;

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, πολύ δύσκολα θα μείνετε παραπονεμένοι από αυτά που έχει να σας προσφέρει αυτός ο – κατά πολλΓιατί οι πισίνες στη Μύκονο είναι… άδειεςούς – παράδεισος του εναλλακτικού τουρισμού.

Στην πόλη του νομού, την ακριτική Δράμα, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ένα από τα πιο όμορφα και περιποιημένα φυσικά πάρκα της Ελλάδας, αυτό της Αγίας Βαρβάρας. Θα θαυμάσετε τις μεγάλες δενδροστοιχίες του, τις όμορφες λίμνες και τα ρυάκια, τα παλιά καπνομάγαζα και τις γραφικές ταβερνούλες που συμπληρώνουν το ιδανικό background για χαλαρωτικές βόλτες.