Τα «βαθιά λαρύγγια» αρχίζουν να «ξερνούν» ονόματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


-Επέστρεψε στον ανακριτή ο Ευσταθίου καθώς θυμήθηκε κι άλλα για τις μίζες των εξοπλιστικών. -Ενώπιον του ανακριτή Εμμανουήλ και Μπέλτσιος


Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα ο 83χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας ATLASΠάνος Ευσταθίου, που φαίνεται πως… ξαναβρήκε τη μνήμη του!

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, ότι του έδωσε συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και τα υποβρύχια.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 83χρονος προτίθεται να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης και να εισφέρει στην έρευνα όσα στοιχεία γνωρίζει.

Ο κ. Ευσταθίου, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, θα επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προτίθεται να δώσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα νέα στοιχεία που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, περιλαμβάνονται και νέα πρόσωπα που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε, όχι όμως και πολιτικά πρόσωπα, εκτός από μία εταιρεία που παραπέμπει στον Γιάννη Σμπώκο και στον Παύλο Νικολαϊδη, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΒΟ και κουμπάρο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

akis-emmanouil-ejoplistika

Απολογούνται Εμμανουήλ και Μπέλτσιος

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και κρατείται στη ΓΑΔΑ, φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος που φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι η απολογία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου ο οποίος φέρεται να τον κατονομάζει ως ιδιοκτήτη της εταιρείας Inveco που εμπλέκεται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος. «Γνωρίζω, από ό,τι μου είπε ο Χάουν, ότι η εταιρεία ανήκε στον Σωτήρη Εμμανουήλ» φέρεται να υποστήριξε ο επιχειρηματίας και εξήγησε ότι δεν υπήρξε κάποια υπηρεσία της συγκεκριμένης εταιρείας που να δικαιολογεί την αμοιβή συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ που της καταβλήθηκε.

Παράλληλα το Σάββατο αναμένεται να περάσει του κατώφλι και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.