«Βόμβα» στα θεμέλια του Νεκροταφείου Σχιστού: «Χρέη εκατομμυρίων ευρώ, «πάρτυ» απευθείας αναθέσεων & προσλήψεων συμβασιούχων»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σοβαρότατες καταγγελίες του επιφανούς επιχειρηματία κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κατά της Διοίκησης του Νεκροταφείου Σχιστού

- Μηνύσεις, αγωγές και ένα «ανοιχτοί λογαριασμοί» εκατομμυρίων ευρώ προκαλούν πολλά ερωτηματικά 

- Αγωνία για το παρόν και το μέλλον του Νεκροταφείου Σχιστού

Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων φαίνεται να έχει ανοίξει στο Νεκροταφείο Σχιστού, με μόνο χαμένο τους κατοίκους των 5 Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, οι οποίοι (6 Δήμοι) απαρτίζουν το Σύνδεσμο Δήμων που διαχειρίζεται το Σχιστό.

Αυτή τη φορά η αντιδικία βρίσκεται μεταξύ του νυν Προέδρου του Συνδέσμου και Δημοτικού Συμβούλου Νίκαιας - Ρέντη με το συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη Δημοσθένη Σταματάτου και του Προέδρου της κατασκευαστικής εταιρίας Μηχανική ΑΕ Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, η οποία και έχει κατασκευάσει το Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeus Press, ο κ. Εμφιετζόγλου φέρεται ισχυρίζεται μέσω εξώδικου και αγωγής κατά του κ. Σταματάτου, ότι το Νεκροταφείο Σχιστού χρωστά μόνο στην εταιρία του και στην Τράπεζα Αττικής ποσό άνω των 20.000.000 ευρώ!

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Εμφιετζόγλου κάνει λόγο για «πάρτυ» απευθείας αναθέσεων από την παρούσα διοίκηση του Κοιμητηρίου, όπως επίσης και για δεκάδες προσλήψεις συμβασιούχων!

Το Piraeus Press έψαξε το θέμα λίγο παραπάνω και φαίνεται ότι πλέον έχουν ανοίξει οι «ασκοί του αιόλου» για το σοβαρό θέμα της διαχείρισης του Κοιμητηρίου του Σχιστού.

Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τους 6 Δημάρχους όσο και τις Μητροπόλεις, καθώς όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί σκιές περί κακαδιαχείρισης και σκανδαλολογίας, οι οποίες τελικά οδηγούν σε κλίμα αναξιοπιστίας απέναντι στους τοπικούς φορείς της περιοχής.

Σημειώνεται ότι το Piraeus Press έχει δεχθεί διαφόρων ειδών καταγγελίες για το Κοιμητήριο Σχιστού, από το άναμμα των καντηλιών μέχρι για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς και αναθέσεις έργων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το παρόν ΔΣ του Συνδέσμου θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν, διότι το θέμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και με τα μέχρι τώρα δεδομένα η λύση θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Και στα Δικαστήρια δε χωρούν απαντήσεις του τύπου «δεν ήξερα, δεν πρόσεξα, δεν είδα». Τότε όλοι θα κληθούν να απολογηθούν για τις θετικές ή αρνητικές ψήφους στις συνεδριάσεις του ΔΣ, αλλά και για τον έλεγχο των σχετικών αποφάσεων.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται, καθώς όπως όλοι αντιλαμβάνονται, το θέμα του Νεκροταφείου Σχιστού αφορά άμεσα στην εύρυθμη λειτουργία ενός κοινωνικού συνόλου άνω των 500.000 κατοίκων των 6 Δήμων (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και Μοσχάτο-Ταύρος).