Κόλαση στην Πάρνηθα: Οι φλόγες στα σπίτια στη Δροσοπηγή – Σε πύρινο κλοιό Ιπποκράτειος Πολιτεία και Κρυονέρι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Αττική, μετά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγής, ενώ απειλούνται τόσο η Ιπποκράτειος Πολιτεία όσο και το Κρυονέρι.

Η κατάσταση είναι εφιαλτική, με τα συνεργεία να κόβουν τα δέντρα και να προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή. Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμα, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή φωτό: EΡΤ

Από το 112 αρχικά εστάλη μήνυμα για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό. Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Ακολούθησε και τρίτο μήνυμα σε όσους βρίσκονται στη Δροσοπηγή να εκκενώσουν προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εν τω μεταξύ την προληπτική εκκένωση της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου λόγω της πυρκαγιάς ζητεί από τους κατοίκους ο Δήμος Διονύσου. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να απομακρυνθούν με τάξη και ψυχραιμία από τα σπίτια τους, αναφέρει ο Δήμος Διονύσου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική ενότητα Κρυονερίου.

Επίσης υπάρχει πληροφορία για νέα εστία φωτιάς σε περιοχή που βρίσκονται τα πρώην βασιλικά κτήματα. Η φωτιά κατέβηκε προς το δρόμο που ενώνει τη Βαρυμπόμπη με τα Βασιλικά Κτήματα.