Γιάννης Βοϊδονικόλας για Διεθνή Ημέρα Οικογένειας: «Η ΚΟΔΕΠ είναι η μεγάλη οικογένεια των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας προχώρησε σε σύντομη δήλωση, αναδεικνύοντας τη σημασία του βασικού κυττάρου της κοινωνίας, αλλά και αναδεικνύοντας το ρόλο της ΚΟΔΕΠ ως μιας μεγάλης οικογένειας που μέλη έχει όλους τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, με ένα κατατοπιστικότατο infographic φαίνεται καθαρά η σημαντική δουλειά που έχει κάνει η ΚΟΔΕΠ στη στήριξη οικογενειών του Πειραιά που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Βοϊδονικόλα:

«Η οικογένεια αποτελεί διαχρονικά το βασικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας.

Η οικογένεια κράτησε όρθια την πατρίδα μας στις δύσκολες στιγμές.

Η ελληνική οικογένεια παραμένει σημείο αναφοράς των μελών της δια βίου, κάτι που δύσκολα συναντούμε σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου.

Είμαστε υπερήφανοι που ακόμα και στις δύσκολες μέρες της αποξένωσης, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τους συνεκτικούς δεσμούς της ελληνικής οικογένειας.

Το μυαλό μας όμως είναι πάντα - και ειδικά σήμερα - και σε όλους εκείνους που δε γνώρισαν οικογένεια, που βίωσαν τραυματικές καταστάσεις μέσα στην οικογένεια, που λόγω συνθηκών αναγκάστηκαν να βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους, στους μοναχικούς και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας που δε βιώνουν τη θαλπωρή της οικογένειας.

Για όλους αυτούς η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά είναι η μεγάλη τους οικογένεια, ανοίγοντας μια τεράστια αγκαλιά αγάπης και φροντίδας καθημερινά».

*Η γνώριμη εικόνα που απεικονίζει την ελληνική οικογένεια στο τραπέζι, είναι από το παλιό αλφαβητάρι του Δημοτικού Σχολείου.