ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκδηλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Πειραιώς - Κερατσινίου - Δραπετσώνας το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του συλλόγου (Καπετανίδου 81 & Σωκράτους, Δραπετσώνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ:

Πλησιάζει και πάλι η θλιβερή επέτειος της αποβίβασης του Μουσταφά Κεμάλ στο λιμάνι της Σαμσούντας, τη 19η Μαΐου του 1919, που σηματοδοτεί την έναρξη της β’ φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με θύματα κι άλλους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής.

353.000 δολοφονημένα κορμιά –γέρικα, ανδρικά, γυναικεία, παιδικά- άφησε ο Ελληνισμός στη γη του Πόντου, όμως ο απολογισμός σε ψυχές είναι φυσικά πολύ-πολύ μεγαλύτερος…

Το σωματείο μας, ο πρώτος ιδρυθείς ποντιακός σύλλογος στην Ελλάδα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του ενώ ήταν ακόμα σε εξέλιξη η Γενοκτονία στον Πόντο (1919), δεν θα μπορούσε να λείπει από τους αγώνες για τη διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος και κάθε χρόνο τιμά τη μνήμη των θυμάτων με επίσημες εκδηλώσεις. Φέτος, η Ένωση Ποντίων Πειραιώς διοργανώνει μια μοναδική παράσταση με συμβολικό τίτλο «19 Μάη - Καμίαν ‘κι ανασπάλω» (19 Μαΐου - Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ) και με συμμετοχή όλων των τμημάτων μας (εικαστικά, θέατρο, χορός, ψαλμωδίες, απαγγελίες, χορωδία), το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του συλλόγου. 

Σας προσκαλούμε λοιπόν να παραβρεθείτε στην εκδήλωση Μνήμης που διοργανώνουμε και να τιμήσετε με αυτόν τον τρόπο τα θύματα της Γενοκτονίας αλλά και τους απογόνους τους που πρόσφυγες έφτασαν στη Μητέρα Ελλάδα, με θυσίες και πείσμα αγκάλιασαν τη ζωή και συνέβαλαν στην αναγέννηση και άνθιση της νέας πατρίδας τους! Καμίαν ‘κι ανασπάλω!