ΤΣΙΠΡΑΣ: Αποθέωση από Ζακυνθινούς: «Να είσαι καλά που άφησες λεφτά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Δεν έχει καθόλου κόσμο, έχουμε καταστραφεί τελείως», τόνιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Ζάκυνθο σε συζητήσεις που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε εμπορικούς δρόμους στη Ζάκυνθο, όπως πληροφορείται το Politic.gr

«Δεν μας βοηθάει τίποτα, ούτε οι τράπεζες, ούτε τα δάνεια που είπαν ότι θα μας δώσουν», ανέφεραν διαμαρτυρόμενοι οι καταστηματάρχες ότι οι σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται με την εξήγηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιος καταστηματάρχης τους νησιού σε συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία για την οικονομική κατάσταση και τον πρόσφατο νόμο για τις διαδηλώσεις του είπε ότι «γι’ αυτό ψηφίστηκε ο νόμος ο οποίος ψηφίστηκε» κι ο κ. Τσίπρας του απάντησε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, φοβούνται τις αντιδράσεις της κοινωνίας, γιατί όλο αυτό που έχουν φτιάξει είναι μια φούσκα, επικοινωνία μόνο και ουσία τίποτα.

Και η ύφεση ήρθε πριν να έρθει ο κορονοϊός».

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλοι πολίτες σε συζητήσεις που είχαν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν πως «η οικονομία είναι βυθισμένη, αυτά που δίνουν είναι ψίχουλα», ενώ ένας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Να είσαι καλά που άφησες τα λεφτά.

Δεν τα μοίραζες τουλάχιστον εσύ;», για να  απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το μαξιλάρι αντί να γίνει σωσίβιο, ξεπουπουλιάζεται και πάνε αλλού τα λεφτά».

Σε συνάντηση που είχε με φορείς και εργαζόμενους από τον κλάδο του τουρισμού της Ζακύνθου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ερχόμαστε σε έναν τόπο που περνάει μια βαθιά κρίση εξαιτίας της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι οικονομικές αυτές επιπτώσεις δεν αντιμετωπιστήκαν έγκαιρα, δεν αντιμετωπιστήκαν με σχέδιο, δεν αντιμετωπιστήκαν εμπροσθοβαρώς με οριζόντια ενίσχυση των επαγγελματιών».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «δεν αντιμετωπιστήκαν με τη λογική της ενίσχυσης και της χρηματοδότησης της εργασίας, αλλά της αναστολής της εργασίας.

Γιατί δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα».