ΑΚΡΙΤΑ: Ειρωνεύεται την Αρβελέρ: «Μιλάει για δακρυσμένα ψηφιδωτά…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ειρωνική διάθεση σχολίασε στο facebook η Έλενα Ακρίτα τα όσα δήλωσε η Ελένη Αρβελέρ για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο ειρωνικό τρόπο σχολίασε και ο Νίκος Καρανίκας την δήλωση της πρώην πρυτάνεως του της Σορβώνης.

Τι έγραψε η Έλενα Ακρίτα:

Τι εννοεί η κ. Αρβελερ όταν αναφέρεται στην ‘δεύτερη αλωση’ της Κωνσταντινούπολης; Εννοεί δεύτερη άλωση από τους Τούρκους; Η Τετάρτη σταυροφορία δεν μετράει ε;

Το δεύτερο, εξίσου δεικτικό σχόλιο, έγινε λίγη ώρα μετά και αφορούσε την δήλωση Αρβελέρ για τον συμβολισμό της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί. Σε απάντηση στις αναφορές της κ. Αρβελέρ για τους συμβολισμούς που έχουν ανάγκη οι Τούρκοι, η Ελενα Ακρίτα έριξε το καρφί της για την δήλωση περί “δακρυσμένων ψηφιδωτών”. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι Έλληνες κάνουμε χρήση και δείχνουμε να έχουμε ανάγκη των ίδιων συμβολισμών…

Ειδικότερα, σχολίασε «Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα.Και μιλάει η ίδια για δακρυσμένα ψηφιδωτά».