ΟΛΠ: Τα έργα για την επέκταση κρουαζιέρας και οι ξαφνικές… πιέσεις!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες του ΟΛΠ για την επέκταση της κρουαζιέρας ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά

- Τα έργα που ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και οι «συντονισμένες» αντιδράσεις

- Μαζικές αντιδράσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Αττικής & Δήμοι του Πειραιά) και έγγραφο του συνηγόρου του πολίτη ζητούν παύση εργασιών

- ΟΛΠ και Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υποστηρίζουν ότι τηρείται η νομιμότητα ενώ δεν έχει πάρει θέση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα της επέκτασης του λιμανιού του Πειραιά.

Όπως προφητικά είχε διαβλέψει με σχετικό του άρθρο από τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2019 ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, ξεκίνησε το «πανηγύρι» με το Master Plan του ΟΛΠ !

Εύλογα θα αναρωτηθούν οι περισσότεροι...

Μα τόσο καιρό που ήταν εξαφανισμένοι οι φορείς, οι αρχές, τα ΜΜΕ και ξαφνικά «έπεσαν» όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες... αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση!

Το ζήτημα είναι ότι τα έργα για την επέκταση της κρουαζιέρας έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα περίεργο παρασκήνιο, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύσσωμη πλέον να αντιδρά (Περιφέρεια Αττικής και παραλιακοί Δήμοι του Πειραιά) και την Κυβέρνηση να κλείνει το μάτι στην επένδυση των εκατοντάδων εκατομμυρίων των Κινέζων.

Αφορμή για τις «συντεταγμένες» αντιδράσεις αποτελεί το γεγονός ότι ο ΟΛΠ δεν έχει επικαιροποιημένες περιβαλλοντικές μελέτες για το έργο (αν και υπάρχει «σχετικό παραθυράκι στο νόμο» που καλύπτει τη συνέχιση των εργασιών) ενώ εκκρεμεί η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς επίσης και η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, καταγράφονται μεμονωμένες αντιδράσεις κατοίκων της Πειραϊκής, με πανό και συνθήματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κάποια πολύ μαζική κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια των Κινέζων.

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες εβδομάδες και επειδή το Piraeus Press ήταν το πρώτο ΜΜΕ που «άνοιξε» τον φάκελο για το «μπάζωμα της Πειραϊκής», καλό θα είναι να είμαστε όλοι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε σχέση με ό,τι γράφεται ή ό,τι διαβάζουμε!

Μείνετε συντονισμένοι στο Piraeus Press για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας, σχετικά με ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια, τον ευρύτερο Πειραιά.