ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Απέλυσαν δυο μουσουλμάνους από το αεροδρόμιου του Παρισιού επειδή…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δυο μουσουλμάνοι φύλακες του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι απολύθηκαν από τη διεύθυνση εξαιτίας όπως καταγγέλλουν της μακριάς γενειάδας τους και προειδοποιούν με μηνύσεις.

Οπως αναφέρουν στον Γαλλικό Τύπο οι δυο πρώην φύλακες, οι μουσουλμάνοι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Ορλί στοχοποιήθηκαν από τη διεύθυνση, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο ένας εξ αυτών, που έκανε την καταγγελία στην εφημερίδα Le Parisien μόνο με το μικρό του όνομα, Bachir, υποστήριξε ότι ανώτατο στέλεχος του αεροδρομίου του ζήτησε να κόψει τα γένια του και του πρότεινε, μάλιστα, να του δώσει μια χορτοκοπτική μηχανή. Ο 28χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ανωτέρων του και δήλωσε ότι η μακριά γενειάδα του οφείλεται στο ότι είναι χίπστερ και όχι στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ο δεύτερος μουσουλμάνος που απολύθηκε από το Ορλί έκανε ανώνυμη καταγγελία στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και υποστήριξε ότι πιστεύει πως απολύθηκε εξαιτίας της μακριάς γενειάδας του, παρόλο που οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου τον είχαν ενημερώσει μήνες, πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ότι θα απολυθεί «για ιατρικούς λόγους».

Οι δύο άνδρες έχουν ήδη κινήσει νομικά αναθέτοντας τις υποθέσεις τους σε κοινό δικηγόρο που από την πλευρά του δήλωσε πως μερικές εταιρείες στη Γαλλία έχουν γίνει «παρανοϊκές» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρείας Securitas, που έχει αναλάβει τη φύλαξη του αεροδρομίου του Ορλί, δήλωσε ότι ο Bachir απολύθηκε για σοβαρούς λόγους και όχι για την γενειάδα του, όπως για συνεχείς απουσίες, για αργοπορία στην εργασία του και για φλυαρία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του.