Τι κρύβεται πίσω από τη φήμη για ελληνική Lehman brothers

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τον γύρο της αγοράς κάνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες περί σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ελληνική εταιρία κολοσσός με έσοδα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα τόσο με τις δανειακές της υποχρεώσεις προς τις τράπεζες όσο και προς τους προμηθευτές της οι οποίοι επίσης έχουν απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία, είχε γνωστοποιήσει προ εβδομάδων ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού του λειτουργικού κόστους, καταβάλλοντας ωστόσο προσπάθειες για να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων.

Τα προβλήματα αποτελούν κοινό μυστικό στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να παίρνουν διαστάσεις, ειδικά από τη στιγμή πουμεγάλοι προμηθευτές άρχισαν να αρνούνται τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων επικαλούμενοι τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το ζήτημα αποτελεί «καυτή πατάτα» όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι η εταιρεία αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Πηγή: thetoc.gr