ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τι είπαν στην ομιλία τους Δήμαρχος Πειραιά και Πρωθυπουργός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρουσία του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Πειραιά άνοιξαν οι μεγαλοπρεπείς πύλες του Δημοτικού Θεάτρου χθες λίγο μετά τις 8.

Πλήθος κόσμου από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο βρέθηκαν στο Θέατρο για να τιμήσουν αυτή τη λαμπρή γιορτή.

Πριν ξεκινήσει η παράσταση του κ. Ευαγγελινού « Δρόμοι του Πειραιά» ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς,  θέλησαν να πουν λίγα λόγια για το μεγάλο γεγονός της δεκαετίας!

Πρώτος ο Δήμαρχος. κ. Β. Μιχαλολιάκος , ως η κεφαλή της πόλεως, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία τους αλλά και τους πρώην Δημάρχους, κ. Αγραπίδη και κ. Φασούλα. Πέραν τούτων, δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει και τους παρόντες Υπουργούς, Βουλευτές, τους ανθρώπους της Οικονομίας, της Ναυτιλίας, της Εκκλησίας, των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και τους ανθρώπους των ΜΜΕ.

«Η παρουσία σας σηματοδοτεί και συμβολίζει την Εθνική  εμβέλεια και σημασία του Δημοτικού Θεάτρου μας» δήλωσε.

Όσον αφορά στο ίδιο το Θέατρο υπογράμμισε πως ο Πειραιάς πλέον βγαίνει από το πολιτιστικό τέλμα και γίνεται πρωτοπόρος στην τέχνη και οδηγός στην ανάπτυξη.

Έπειτα ο ίδιος  ένιωσε χρέος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το ότι δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθούν  όλοι οι Πειραιώτες  σ΄ αυτή τη βραδιά μιας και ήταν ανέφικτο να χωρέσουν !

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν αρκετά ενθουσιασμένος από την στιγμή που αντίκρισε το Δημοτικό Θέατρο πριν ακόμα εισέλθει στο εσωτερικό του.

Αυτός ο ενθουσιασμός και η υπερηφάνεια  φάνηκε και στα λόγια του  λίγο μετά.

«Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός, είναι ένα παράδειγμα συνέπειας και συνέχειας» ξεκίνησε να λέει.

Χαρακτήρισε μάλιστα το θέατρο τόπο ιερό,  έναν χώρο έκφρασης, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας και  υποκριτικής, έναν χώρο από τον οποίο έχουν περάσει μεγαθήρια της τέχνης και της δημιουργίας.

Η λάμψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είναι λάμψη για όλη χώρα κατά τα λόγια του Πρωθυπουργού γι αυτό θα πρέπει να παραμείνει όρθιο, να στέκεται στα πόδια του  και να συνεχίσει να γράφει ιστορία σαν αυτή που είδαμε στο mini video art!

«Μια χώρα δεν προχωρά σβήνοντας το παρελθόν   αλλά αναδεικνύοντας και συνεχίζοντας τα καλύτερα από τη ιστορία» κατέληξε.

 Δήμαρχος Πειραιά και Πρωθυπουργούς με εφόδιο την στενή φιλία που τους ενώνει έβαλαν ένα λιθαράκι για να γίνει πραγματικότητα αυτό για το οποίο πάλεψαν πολλοί εδώ και αρκετά χρόνια, να  φωτιστεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και με την σειρά του ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ…


Η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά:

{YouTube}YUUZ8snNDDc{/YouTube}


Η ομιλία του Πρωθυπουργού:

{YouTube}YUUZ8snNDDc{/YouTube}


Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δείτε πώς μπορείτε να προμηθευτείτε ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η λαμπερή πρώτη των εγκαινίων! (Βίντεο+φωτο)

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή των εγκαινίων που δε θα ξεχάσει κανένας Πειραιώτης!

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι πόρτες του Δημοτικού Θεάτρου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η αντίδραση του Σαμαρά μόλις αντίκρισε το αναγεννημένο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

ΤΩΡΑ: Η πρώτη φωτογραφία από τα εγκαίνια του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά

ΤΩΡΑ: «Πλημμύρισε» από κόσμο το Δημοτικό Θέατρο! (Φωτορεπορτάζ)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εγκαίνια μέχρι την Κυριακή και είσοδος ΔΩΡΕΑΝ σχεδόν για όλους!!!