Συμβουλές για τέλεια γρανίτα!!!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φτιάξε τέλεια σπιτική γρανίτα!

Δροσιστική και οικονομική, η γρανίτα είναι ίσως το πιο κατάλληλο γλυκάκι του καλοκαιριού. Μάθε τα μυστικά της, φτιάξε τη και κλέψε για μια ακόμη φορά την παράσταση.

Μυστικό Νο1

Η σωστή ζάχαρη

Το μυστικό βρίσκεται στο σιρόπι! Η τέλεια γρανίτα θέλει σιροπάκι που έχεις φτιάξει με ζάχαρη άχνη κι όχι κρυσταλλική.

Η αναλογία είναι για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 2/3 του φλιτζανιού άχνη. Μόλις το σιροπάκι σου δέσει το χύνεις μέσα στον πολτοποιητή, όπου έχεις τοποθετήσει τα φρούτα της αρεσκείας σου, όπως για παράδειγμα φράουλες, ανανά, πεπόνι ή όποια άλλη γέυση θέλεις να έχει η γρανίτα σου και πολτοποιείς.

Μυστικό Νο2

Η σωστή ψύξη

Για το πάγωμα της γρανίτας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μεταλλικό σκεύος. Βάλε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες, σπάσε τα κομμάτια τηε γρανίτας που έχουν παγώσει, ανακάτεψέ το μείγμα και ξανατοποθέτησέ το στην ψύξη. Είναι σημαντικό να επαναλάβεις τη διαδικασία άλλες 3-4 φορές μέχρι το μείγμα να κρυσταλλώσει.

Μυστικό Νο3

Το σωστό σερβίρισμα

Μια ώρα πριν σερβίρεις τη γρανίτα χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να θρυμματίσεις τη γρανίτα και ξαναβάλε τη στην ψύξη. Με τον τρόπο αυτό θα της δώσεις μορφή μικρών κρυαστάλλων και τραγανή υφή. Στη συνέχεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στολίσεις και να προσφέρεις το γλύκισμα.

Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις κατά την παρασκευή της γρανίτας λίγο λικέρ ή κάποιο σιρόπι. Το Malibu, το Frangelico ή σιροπάκι σουμάδας είναι μερικές καλές επιλογές.

Πηγή: womenonly.gr