ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός και ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αποκλειστικά η απάντηση του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Ερντογάν 

- Η αντίδρασή του στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και όχι μόνο..  

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Αγιά Σοφιά, τις τουρκικές προκλήσεις καθώς και την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα. 

"Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Όσον αναφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την Αγιά Σοφιά ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι: «Αυτό θα έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην διεθνή κοινότητα. Η Αγία Σοφία δεν είναι ένα θέμα διμερές, μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας, είναι ένα παγκόσμιο θέμα».

«Ο σκοπός του Νεοθωμανού Ερντογάν είναι να αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης. Είναι ένας αναθεωρητισμός από μέρους της Τουρκίας που δεν συνάδει με το Διεθνές δίκαιο» συμπλήρωσε ο κ. Σεραφείμ.

«Δυστυχώς κανείς μπορεί να επιλέγει τους φίλους, δεν μπορεί να επιλέγει τους γείτονες. Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός, ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του ποινικού κώδικα τονίζοντας ότι: «Η Κυβέρνηση επιτίθεται σε ένα έννομο αγαθό τεράστιας σημασίας, την θρησκευτική ειρήνη».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ: