BELUGA: Το ιδανικό bar-restaurant στη Τρούμπα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένα bar-restaurant για όλες τις ώρες της ημέρας

- Κάθε Πέμπτη ζωντανή μουσική σε house,pop και funky ρυθμούς

- Κάθε Κυριακή ελληνική βραδιά «ντυμένη» με τις μουσικές επιτυχίες της περιόδου

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Μια από τις πιο γνωστές περιοχές του Πειραιά για διασκέδαση στο έπακρο είναι η Τρούμπα. Πολλοί αναρωτιούνται: πώς μια περιοχή στιγματισμένη αρνητικά από την ιστορία να αποτελεί πλέον πόλο έλξης πολλών επιχειρηματιών που επενδύουν στο χώρο της διασκέδασης ; Η απάντηση ίσως να κρύβεται στο μεράκι και στη διάθεση των επιχειρηματιών να αλλάξουν ριζικά την κακόφημη ιστορία της και να «ξαναγεννήσουν» μια «νέα Τρούμπα».

Στην «αναγέννηση» της Τρούμπας σημαντικό ρόλο έπαιξε το bar-restaurant «Beluga». Η διαμόρφωση του χώρου συνδυάζει την ιστορία του Πειραιά με την μοντέρνα τέχνη, αποπνέοντας μια ξεχωριστή κουλτούρα στην ατμόσφαιρα· στο βάθος, το εστιατόριο είναι λίγο υπερυψωμένο, με το γυάλινο δάπεδο να αποκαλύπτει ένα κομμάτι από τα αρχαία τείχη του Πειραιά, μια ιστορία 2.500 ετών· στους τοίχους κρέμονται έργα τέχνης ή συνθέσεις με γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα.

Το «Beluga» είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας· το πρωί μας καλημερίζει με καφέ και σνακ, το μεσημεράκι προσφέρει brunch και για μεσημεριανό ή βραδινό προσφέρει νόστιμα πιάτα. Ένα πιάτο που ξεχωρίζει είναι ταλιάτα από μοσχάρι γάλακτος με πουρέ πατάτας, αρωματισμένο με λάδι τρούφας.

Τα εντυπωσιακά γλυκά δε λείπουν από το μενού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό είναι η κρέμα καραμέλας με μαρμελάδα μάνγκο και πέρλες από σοκολάτα.

Το βράδυ τα κοκτέιλς σηματοδοτούν την αρχή μιας διασκεδαστικής βραδιάς. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ακόμη κρασί, συνοδεύοντάς το με μια ποικιλία αλλαντικών ή σούσι.

Το Beluga ακόμη είναι το κατάλληλο μπαρ για τους λάτρεις του θεάματος, αφού κάθε Πέμπτη βράδυ διασκεδάζουμε με ζωντανή μουσική σε house,pop και funky ρυθμούς. Ωστόσο, κάθε Κυριακή διοργανώνεται το πιο γνωστό πάρτυ της Τρούμπας, με τίτλο «Σπικ Γκρικ», στο οποίο ακούμε γνωστές ελληνικές επιτυχίες.