Απαισιόδοξος ο Κεχαγιόγλου για το μοντέλο με την κοκαϊνη. "Έκπληξη αν αθωωθεί".

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Τρέχουν" οι εξελίξεις για την περιπέτεια που ζει το 21χρονο μοντέλο που συνελήφθη με κοκαϊνη στο Χονγκ - Κονγκ.
Ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλά στο newsit.gr και εξηγεί γιατί δεν θεωρεί πιθανό να αθωωθεί.
Ράκος οι γονείς της, είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δικαστήριο.
Όλα τα επόμενα βήματα της δίκης. Πότε θα βγει η απόφαση. Ακούστε όσα λέει ο κ. Κεχαγιόγλου στο newsit.gr.

Το 21χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ – Κονγκ έχοντας πάνω του ποσότητα κοκαϊνης, παραμένει υπό κράτηση 17 μήνες μετά και από βδομάδα περιμένουμε εξελίξεις στην υπόθεση.

Τα πράγματα όμως για την 21χρονη Ελληνίδα είναι δύσκολα…

Ο συνήγορος της 21χρονης, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, εξηγεί στο newsit.gr ποια είναι τα επόμενα βήματα στην υπόθεση: «Με τις καταθέσεις των οκτώ μαρτύρων του κατηγορητηρίου, χθες και σήμερα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ακροαματικής διαδικασίας. Επόμενο στάδιο, τη Δευτέρα το πρωί, είναι η απολογία – κατάθεση της….

Στο δικονομικό σύστημα που ισχύει εδώ, η κατηγορούμενη καταθέτει και μετά εξετάζεται, διαδοχικά, και από το δημόσιο κατήγορο, τον εισαγγελέα θα λέγαμε εμείς την Ελλάδα, αλλά και από το συνήγορο υπερασπίσεως της, πράγμα το οποίο δεν ισχύει στο ελληνικό δικονομικό σύστημα. Η απολογία, λοιπόν, της…, κατά τη γνώμη μου, θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την επιρροή την οποία θα έχει στο επταμελές σώμα των ενόρκων και για το αν από την απολογία της θα λυθούν τα ερωτήματα που τους έχουν δημιουργηθεί, από τις καταθέσεις των οκτώ μαρτύρων του κατηγορητηρίου, αστυνομικών, τελωνειακών και υπαλλήλων αεροπορικών εταιρειών», τονίζει χαρακτηριστικά.Γιατί δεν υπάρχουν μάρτυρες υπεράσπισης για το μοντέλο;

Για να συνεχίσει, αναφερόμενος στην έλλειψη μαρτύρων υπεράσπισης της 21χρονης κοπέλας. Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Κεχαγιόγλου:click4more Οργή Κεχαγιόγλου για το 21χρονο μοντέλο με την κοκαϊνη στο Χονγκ –...

«Πρέπει να επισημάνω ότι η έλλειψη μαρτύρων υπεράσπισης δεν οφείλεται σε κάποια αμέλεια του Βρετανού συνηγόρου, ενός εκλεκτού ποινικολόγου, ο οποίος υπερασπίζεται την…. Κατά το αγγλοσαξονικό δίκαιο, το οποίο ισχύει στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο ήταν περίπου 150 χρόνια βρετανική αποικία, οι μάρτυρες πρέπει να είναι αυτόπτες και αυτήκοοι, να έχουν πρωτογενή γνώση. Δεν υπάρχει λοιπόν, πλην της ίδιας της κατηγορουμένης, άλλος ο οποίος θα μπορούσε να εισφέρει στοιχεία για πραγματικά περιστατικά, σε σχέση με την εισαγωγή και κατοχή της ποσότητας αυτής της κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, την 20η Νοεμβρίου του 2017. Αυτό εξηγεί και την έλλειψη μαρτύρων υπερασπίσεως.

Τα υπόλοιπα στοιχεία, σε σχέση με το παρελθόν της, το ποινικό της μητρώο, τις εργασίες τις οποίες έκανε στην Ελλάδα, το ότι δεν διώκεται στην Ελλάδα, όλα αυτά τα έχουμε εισφέρει εδώ και μήνες, σε συνεργασία με τον εδώ δικηγόρο της, που ανέλαβε την υπεράσπισή της».Πώς ζει τον… εφιάλτη το μοντέλο

Στην συνέχεια ο Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρεται στο πώς βιώνει την κατάσταση η ίδια η κοπέλα, τονίζοντας: «Θέλω, επίσης, να προσθέσω ότι η… παραμένει αισιόδοξη και ψύχραιμη και είναι αισιόδοξη για την αθωότητά της, την οποία διακηρύσσει από την αρχή. Επισημαίνω, όμως, είναι χρέος μου ως δικηγόρου και νομικού, να τονίσω, αποστασιοποιημένος από οποιονδήποτε συναισθηματισμό, ότι η ψυχρή εκτίμηση των συνθηκών που επικρατούν εδώ, καθώς και του υλικού της δικογραφίας, οδηγεί, κατά την άποψή μου, σε μία απαισιόδοξη εκτίμηση για την έκβαση αυτής της δίκης.

«Δεν υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα αποδεικτικά στοιχεία, πλην της κατασχέσεως της ποσότητας των 2,5 κιλών της κοκαΐνης στο σακίδιο, το οποίο μετέφερε»

Ένα είναι το ερώτημα αυτής της δίκης. Αν η Ειρήνη γνώριζε ή όχι ότι μεταφέρει στο σακίδιό της ναρκωτική ουσία.

«Για μένα λοιπόν, η ενδεχόμενη αθώωση της θα αποτελέσει έκπληξη. Ευχάριστη έκπληξη, αλλά έκπληξη»

Φυσικά, η ιστορία των ποινικών δικαστηρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι γεμάτη από εκπλήξεις. Εύχομαι και ελπίζω, η περίπτωση της Ειρήνης να αποτελέσει μία από αυτές τις εκπλήξεις».

μοντέλο

μοντέλο

Ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου / Φωτογραφία αρχείου: IntimeΠότε περιμένει την απόφαση για το μοντέλο

Καταλήγοντας, ο κ. Κεχαγιόγλου αναφέρει για τα επόμενα βήματα της υπόθεσης: «Τη Δευτέρα θα απολογηθεί οι κατηγορούμενη. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις του δημόσιου κατήγορου, που είναι δικηγόρος στο εδώ σύστημα. Προσλαμβάνεται από το κράτος για να υποστηρίξει την κατηγορία. Είναι υποχρεωμένος να υποστηρίξει την κατηγορία ο δικηγόρος που προσλαμβάνεται από το κράτος και αμείβεται από το κράτος για να το κάνει αυτό. Δεν μπορεί να προτείνει την αθώωση όπως στην Ελλάδα. Για αυτό έμεινα έκπληκτος από τους τίτλους “καταπέλτης ο εισαγγελέας” και “βαριά η πρόταση του εισαγγελέα”. Γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να επιδιώξει την καταδίκη του εκάστοτε κατηγορουμένου.

Μετά τις αγορεύσεις του κατηγόρου και του υπερασπιστή, θα ακολουθήσει η διάσκεψη του επταμελούς σώματος των ενόρκων, για την έκδοση της απόφασης.

«Πιστεύω ως την Τρίτη ή Τετάρτη θα υπάρξει η απόφαση»

Οι γονείς της ήταν εδώ πριν αρχίσει η δίκη. Είναι από το πρωί ως το απόγευμα στο δικαστήριο, βλέπουν, με την αγωνία και την τραγωδία που ζουν, το παιδί τους, στη δύσκολη θέση την οποία βρίσκεται. Πηγαίνουν και τη βλέπουν στα κρατητήρια κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος και τις ημέρες που δεν γίνεται δίκη πηγαίνουν στις φυλακές και την επισκέπτονται».Ακούστε όσα λέει ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο newsit.gr για το 21χρονο μοντέλο

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Πηγή: www.newsit.gr