Κατώτατος μισθός: Οι πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό ότι από την 1η Φεβρουαρίου ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 650 ευρώ μικτά.

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επειδή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Σήμερα, μετά από διετή καθυστέρηση και επώδυνα μέτρα, εξαγγέλλει μισθό 650 ευρώ».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «η αύξηση θα χαθεί από τη μείωση του αφορολόγητου, που ο ίδιος έχει ψηφίσει».

«Μια λύση υπάρχει. Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για καθορισμό του κατώτατου μισθού ελεύθερα, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις, από τους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση» προσθέτει.Ένωση Κεντρώων: Νομίζει ότι έτσι θα τον ψηφίσει ο κόσμος

«Ο κ. Τσίπρας, αφού επί 4 χρόνια ακολούθησε πιστά την πολιτική λιτότητας, μείωσης μισθών και συντάξεων, έρχεται τώρα και υπόσχεται φανφάρες και αυξήσεις κατώτατων ορίων, νομίζοντας ότι έτσι ο κόσμος θα τον πιστέψει και θα τον ψηφίσει» αναφέρει, στο σχόλιό της, η Ένωση Κεντρώων για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Ο λαός δικαιούται πολλά ακόμη κ. Τσίπρα, αλλά για να τα κατακτήσει πρέπει να σταθεί η οικονομία στα πόδια της και να έλθουν επενδύσεις. Χωρίς αυτά, ομοιάζεται με όλους τους πρωθυπουργούς που απεπειράθησαν στας δυσμάς της διαδρομής τους να σώσουν την εικόνα τους» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: www.newsit.gr