ΕΣΕΕ: Εκπροσώπηση για Πόρο και Σπέτσες με Συξέρη και Ορλάνδο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντική ήταν η παρουσία και οι παρεμβάσεις του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη στη Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Ο κ. Συξέρης, ο οποίος είναι και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συμμετείχε στις Αρχιαιρεσίες της ΕΣΕΕ, ως Αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου (ΟΕΣΑΟΝΝΑ), μαζί με ακόμα έναν εκπρόσωπο από τον Αργοσαρωνικό, τον Πρόεδρο του Ε.Σ. Σπετσών κ. Ιάσονα Ορλάνδο.

Οι δύο Πρόεδροι είχαν την τιμή να απευθυνθούν στην Ολομέλεια των 470 περίπου Αντιπροσώπων ενώπιον του απερχόμενου Προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη, παρουσιάζοντας στοιχεία και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους μικρούς Εμπορικούς Συλλόγους και τα μέλη τους, καθώς και την αναγκαιότητα στήριξης τους από τις Ομοσπονδίες και την Συνομοσπονδία.

Ειδικότερα ο κ. Συξέρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και έμποροι στα μικρά νησιά σε αντιπαραβολή με τους συναδέλφους τους στα μεγάλα Αστικά Κέντρα. Επίσης παρουσίασε μια σειρά από επιτυχημένες δράσεις του Ε.Ε.Σ. Πόρου για τον Τουρισμό και την Γαστρονομία, όπως το Σχολείο Τουρισμού Πόρου που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΣΕΤΕ και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, την δημιουργία του Τοπικού Πρωινού του Πόρου σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, αλλά και την ανάδειξη του Πόρου σε Wedding Destination.

Η διήμερη Γ.Σ της ΕΣΕΕ έδωσε την ευκαιρία στον κ. Συξέρη να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς με σημαντικούς παράγοντες της επιχειρηματικότητας από ολόκληρη την Ελλάδα, ενόψει και της Γ.Σ του ΕΟΑΕΝ που θα διεξαχθεί 1-2/11 στη Καβάλα και στην οποία ο κ. Συξέρης είναι εκ των βασικών εισηγητών καθώς είναι Οικονομικός Επόπτης του Φορέα των 19 Νησιωτικών Επιμελητηρίων

Ο κ. Ορλάνδος, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ της ΟΕΣΑΟΝΝΑ, αντίστοιχα αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ε.Β.Σ.Σ. για οικονομική αυτάρκεια με σκοπό την διενέργεια δράσεων στην τουριστική προβολή του νησιού (Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης).

Σύμφωνα με πολλούς συνέδρους, οι παρεμβάσεις των δύο Προέδρων ήταν από τις πλέον ουσιώδεις και τεκμηριωμένες που ακούστηκαν στην Γενική Συνέλευση και χειροκροτήθηκαν από όλες τις παρατάξεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο Σύλλογοι αν και είναι από τους μικρότερους της Χώρας μας έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή σε Θεσμούς σε Αρχές ακόμα και από πολύ μεγαλύτερους Εμπορικούς Συλλόγους.

Τόσο ο κ. Συξέρης όσο και ο κ. Ορλάνδος είναι στενοί συνεργάτες του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννη Βουτσινά και σχεδιάζουν από κοινού με το ΕΕΠ μια σειρά δράσεων για τις επιχειρήσεις του Αργοσαρωνικού για το 2019, με καθαρά αναπτυξιακό προσανατολισμό.