ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οι Κινέζοι του ΟΛΠ «είπαν το δικό τους ΟΧΙ» στους επισκέπτες των πολεμικών πλοίων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσο κόσμο, Πειραιώτες και Αθηναίους, θέλησαν να επισκεφθούν τα τρία πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, που όπως σε κάθε εθνική επέτειο ναυλοχούσαν στο λιμάνι του Πειραιώς και ήταν επισκέψιμα στο κοινό συγκεκριμένες ώρες. Μία έκπληξη για την οποία δεν ευθυνόταν το Πολεμικό Ναυτικό αλλά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και εμμέσως πλην σαφώς και η κινεζική εταιρεία που ελέγχει το λιμάνι του Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» οι χιλιάδες του κόσμου που θα ήθελαν να επισκεφθούν τα τρία πολεμικά του Στόλου μας που είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιώς για τον εορτασμό, η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», η πυραυλάκατος «ΡΙΤΣΟΣ» και το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο χώρο από τη μικρή θύρα που βρίσκεται ακριβώς απέναντί τους, από όπου έμπαιναν όλα τα χρόνια που τα πλοία καταπλέουν στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά με την παρουσία ενός «σεκιουριτά» (μιας κυρίας σήμερα το πρωί που πήγαμε να επισκεφθούμε το χώρο για ρεπορτάζ), απαγορευόταν η είσοδος του κόσμου!

Τις χιλιάδες των επισκεπτών που κατέφθαναν στο συγκεκριμένο χώρο και δεν ήξεραν τους φετινούς «νεωτερισμούς» των υπευθύνων του λιμανιού, τον έστελναν στον κεντρικό σταθμό επιβατών του ΟΛΠ για να περάσουν από ειδικά μηχανήματα ακτίνων και να επιστρέψουν πίσω – πεζή εννοείται – συνολική απόσταση 1 χιλιόμετρο περίπου! Και όσοι βεβαίως μπορούσαν να κάνουν αυτή τη «μικρή εκδρομή» δεν υπήρχε θέμα, για όσους όμως είχαν μικρά παιδιά ή μετέφεραν βρέφη με καροτσάκι κάτι τέτοιο ήταν απαγορευτικό και απογοητευμένοι έκαναν μεταβολή και έφευγαν χωρίς να ανέβουν στα πλοία του Στόλου μας και στα πληρώματά τους που περίμεναν να τους υποδεχτούν και να τους ξεναγήσουν στο «σπίτι» τους.

Η δικαιολογία που μας ελέχθη όταν ζητήσαμε να μάθουμε το λόγο αυτής της ενέργειας από την κυρία που ήταν υπεύθυνη φυλάξεως στην πλαϊνή θυρίδα και η οποία χρησιμοποιείται μόνο για την έξοδο του κόσμου, ήταν ότι αυτή η νέα τακτική γινόταν για λόγους «ασφαλείας»!

Βεβαίως επειδή όλα έχουν δύο όψεις η «ασφάλεια» είναι ο συνήθης εμφανής λόγος, γιατί κάποιος κακοπροαίρετος – όχι εμείς – θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι και αυτός ένας τρόπος «αποτροπής» του απλού κόσμου από το έλθει πιο κοντά με το Πολεμικό μας Ναυτικό και τα πληρώματα του Ελληνικού Στόλου.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι κόσμος πήγε και μάλιστα αρκετός, αλλά ασφαλώς θα μπορούσε να ήταν πολύ περισσότερο αν δεν εφαρμοζόταν αυτή η απίστευτη τακτική από τον ΟΛΠ ή όποιον τέλος πάντων έχει το πάνω χέρι στην περίπτωση αυτή και λήψεως μιας τέτοιας αστείας αποφάσεως!