Προφυλακίζεται η Αγγελική του Ξηρού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους η Αγγελική Σπυροπούλου,φερόμενη ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και ο ο 39χρονος με την κωδική ονομασία "Ιάσωνας", που επίσης φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος, σύμφωνα με την αστυνομία της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία της 22χρονης Αγγελικης ήταν τυπική.

Στο μεταξύ χθες, ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε η 36χρονη που φέρεται να είχε ρόλο μεταφορέα στην υπόθεση στο σχέδιο "Γοργοπόταμος"που οργάνωναν μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και ο Χρ. Ξηρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε: 

"με την μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλευω στη Νίκαια μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα πςράσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα".

Υπενθυμίζεται, ότι ο εφέτης ανακριτής έδειξε την Τρίτη το δρόμο της φυλακής στην 60χρονημητέρα του Χρήστου Τσάκαλου και τη σύντροφο του αδελφού του Γερασιμου οι οποίες φέρονται αναμεμιγμένες στη ίδια υπόθεση. Ειδικότερα η 60χρονη δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπουλου ενόσω καταζητείτο απο τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε πως"Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μονο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχεση με τρομοκρατικές πράξεις".