Γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο με ένα υγιεινό γλυκό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ημέρα των ερωτευμένων σήμερα και θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο για τον αγαπημένο σας. Από την άλλη όμως δεν θέλετε να χαλάσετε και τη διατροφή που πασχίζετε να έχετε καιρό τώρα και είστε σε δίλημμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να συνδυάσετε την απόλαυση με την υγεία! Δηλαδή μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο γλυκό που να περιέχει θρεπτικά και υγιεινά συστατικά...

Παρ' τε λοιπόν ιδέες από τις παρακάτω υγιεινές επιλογές και δημιουργήστε:

Μαύρη σοκολάτα

Μπορείς να φτιάξεις όποιο σοκολατένιο γλυκό επιθυμείς αρκεί να επιλέξεις μαύρη σοκολάτα και φυσικά να μην βάλεις πολύ ζάχαρη μέσα. Ποιά η διαφορά με τις άλλες; Τα βασικά συστατικά της είναι κακαόμαζα, βούτυρο κακάο και ζάχαρη ή άλλα σάκχαρα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο (από 50 έως και 99%, συνηθέστερα γύρω στο 65%), περισσότερα ακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, ανόργανα στοιχεία, π.χ. μαγνήσιο, και αντιοξειδωτικά, π.χ. φλαβονοειδή, λιγότερη ζάχαρη, χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά και καθόλου χοληστερίνη, εφόσον δεν έχει ως συστατικό το γάλα. Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας μας ευφραίνει, μας τονώνει και βελτιώνει την υγεία μας!

Φράουλες

Το φρουτάκι αυτό έχει σχήμα που μοιάζει με καρδιά, κατακόκκινο χρώμα και όπως λέγεται αφροδισιακές ιδιότητες... Πέρα από αυτά όμως είναι άκρως υγιεινό αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C!

Μούρα

Δεν έχουν μόνο αρω­ματική γεύση και όμορφη όψη. Είναι και γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Διακοσμήστε με αυτά λοιπόν το γλυκό σας και κερδίστε διπλά.

Ξηροί καρποί

Από τις πιο υγιεινές απολαύσεις με αφροδισιακές ιδιότητες είναι και οι ξηροί καρποί. Δείξε προτίμηση στην πιο διαιτητική εκδοχή τους, τα αμύγδαλα και τα καρύδια για ν΄αυξήσεις τη σεξουαλική επιθυμία του συντρφόφου σου (και τη δικιά σου) χωρίς περιττές θερμίδες.

Κόκκινο κρασί

Ένα κόκκινο ποτηράκι δεν έβλαψε κανένα ενώ η επιλογή του κρασιού αντί άλλου ποτού είναι η πιο υγιεινή και διαιτητική λύση για την ημέρα. Το κόκκινο κρασάκι, άλλωστε, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

Πηγή: healthpro.gr