Σταυρούλα Αντωνάκου: ”Ωρολογιακή βόμβα η σύμπραξη με ΑΝ.ΕΛ.”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι Μανιάτισσα κι αυτό φαίνεται σε όλα. Από τον τρόπο που διαχειρίζεται τους ανθρώπους και τις καταστάσεις έως τη σημασία που δίνει στην οικογένεια και τους φίλους. Δίνουμε ραντεβού -πού αλλού;- στην εκλογική της περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στο εστιατόριο «Ψαρόσκαλα», που μόλις άνοιξε στην Πειραϊκή, στη θέση του παλιού «Κρητικού».

«Ο Μανώλης Κονταρός (σ.σ. Ενας εκ των δύο ιδιοκτητών μαζί με τον Μανώλη Μαυριδάκη) είναι φίλος καλός. Μου αρέσει η φωνή του, μου αρέσει η μουσική του, μου αρέσει και η ψαροταβέρνα του», σχολιάζει χαμογελώντας την επιλογή της. Είναι νέα, πολύ νέα, και είναι βουλευτής, η νεότερη του Κοινοβουλίου.

Τα πρώτα πιάτα κάνουν την εμφάνισή τους. Χταποδάκι στα κάρβουνα, γαρίδες σαγανάκι, καραβιδόψιχα, σαλάτα «Ψαρόσκαλα» (με ψιλοκομμένο μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, ξεφλουδισμένη ντομάτα, ραπανάκια, άνηθο, ελιές, ρόκα, πιπεριές τουρσί και κάπαρη) και μια βραστή σαλάτα με μπρόκολο, κολοκύθι και σταμναγκάθι. Συνοδεύουμε το γεύμα μας με λευκό κρασί Κτήμα Λαφαζάνη (!), ενώ για τη συνέχεια αναγγέλλονται κριθαρότο με καραβίδες και τρούφα, ριζότο με μελάνι σουπιάς, ταλιατέλες με θαλασσινά και τσιπούρα πελαγίσια στα κάρβουνα. Αλλωστε, η παρέα μας είναι πολυμελής, διότι, εκτός από τον φωτογράφο Βαγγέλη Ρασσιά, τη νεοεκλεγείσα βουλευτή πλαισιώνουν η κουμπάρα της, Αφροδίτη Χαραλάμπους, και ο πολιτικός μηχανικός Μύρων Σπιθάκης, φύλακες άγγελοί της κατά την προεκλογική περίοδο.

«Αποφάσισα να πω το “ναι” στην πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, γιατί το “Ποτάμι” είναι ένας νέος κομματικός σχηματισμός -αν και εμείς προτιμάμε να το λέμε κίνημα, που αναδεικνύει τις ιδέες των νέων ανθρώπων μέσα από τον πλουραλισμό. Επίσης, γιατί περιλαμβάνει στις τάξεις του ανθρώπους πετυχημένους στον χώρο τους, χωρίς εξαρτήσεις και βαρίδια κάθε είδους», απαντά στο πρώτο ερώτημα. Οπως επισημαίνει, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την πολιτική, αφού το 2012 είχε αποδεχθεί την πρόταση της Λούκας Κατσέλη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «Κοινωνικής Συμφωνίας», ενώ δύο χρόνια αργότερα εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη που μου εμπιστεύθηκε τη θέση της αντιπροέδρου Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου. Θέλω να ελπίζω ότι κάτι προσέφερα στο μικρό διάστημα που υπηρέτησα και λυπάμαι που αναγκάζομαι να παραιτηθώ λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας».

Στη συνέχεια, η συνομιλήτριά μου αναλύει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χώροι αθλητισμού στον Πειραιά, με συγκεκριμένα παραδείγματα. Σε αντίθεση όμως με άλλους πολιτικούς, που μένουν στις καταγγελίες, η ίδια αντιτείνει και τις ενέργειες που έγιναν ή γίνονται για να διορθωθεί η κατάσταση, κυρίως με χορηγίες του Ολυμπιακού. «Θεωρώ ότι γίνεται σοβαρή δουλειά στο μεγάλο λιμάνι για να βρει τη θέση που του αξίζει. Θα κάνω τα πάντα και από τη νέα μου θέση γι’ αυτό».

Η Σταυρούλα Αντωνάκου σιχαίνεται, όπως σπεύδει να διευκρινίσει, τις υποσχέσεις και τα «θα». «Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει η οικονομία της χώρας τις πρώτες μετεκλογικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης. Με ενόχλησε πάντως που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνθηκε στο τρίτο δημοκρατικό κόμμα και έκανε σύμπραξη με τους ΑΝ.ΕΛ. Νομίζω ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, που απειλεί ανά πάσα στιγμή να σκάσει».

Επειδή δεν της άρεσε η κινδυνολογία, επισημαίνει ότι «τώρα είναι η ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα, και λόγω του νεαρού της ηλικίας του, να αλλάξει το παλαιοκομματικό σκηνικό που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια και να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Στην περίπτωση αυτή, το “Ποτάμι” θα υποστηρίξει τις σωστές μεταρρυθμίσεις, με βάση τις δεσμεύσεις που έχουμε απέναντι στους εταίρους».

Πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της γυναικείας υδατοσφαίρισης, η Σταυρούλα πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έχασε την μπάλα». Το ίδιο συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Χρησιμοποιώ αυτή την αθλητική έκφραση για να τονίσω ότι έπαψαν αυτά τα δύο κόμματα να είναι κοντά στον κόσμο».

Η ώρα του επιδορπίου (λουκουμάδες με παγωτό, παρφέ πορτοκάλι, κορμός σοκολάτα) συμπίπτει με ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Από μικρή έχω μάθει να αγωνίζομαι, να αφοσιώνομαι σε στόχους και να πετυχαίνω. Το “Ποτάμι” είναι καθαρό και δεν φέρει καμία πολιτική ευθύνη για ό,τι συνέβη, άρα με την υπεύθυνη και φιλοευρωπαϊκή του κατεύθυνση μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις μελλοντικές εξελίξεις».

Πηγή: parapolitika.gr