ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τη ΝΔ ο… (ΟΝΟΜΑ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πριν λίγες μέρες το Piraeus Press αποκάλυψε ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις προκειμένου η ΝΔ να «κατεβάσει» ηχηρό όνομα ως υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά.

Μάλιστα, η στρατηγική που θα ακολουθηθεί και στο Δήμο Πειραιά - όπως και σε άλλους μεγάλους Δήμους της χώρας - περιλαμβάνει την κάθοδο και δεύτερου υποψηφίου, με στόχο την επίτευξη (αθροιστικά) του 50% συν 1.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές του Piraeus Press από την Πειραιώς, δυο είναι τα πρωτοκλασάτα ονόματα που «παίζουν» για τη «βασική» υποψηφιότητα του Πειραιά, με τον έναν εκ των δυο ανδρών να έχει προβάδισμα, καθώς φαίνεται να το επιθυμεί σφόδρα και ο ίδιος!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

☑️Ο επικρατέστερος υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τη ΝΔ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι ο τ. Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει και έναν πρώτο διερευνητικό κύκλο συναντήσεων και συνομιλιών με παράγοντες και στελέχη του Πειραιά... μεταξύ των οποίων και αιρετούς και συμβούλους της παράταξης του Γιάννη Μώραλη!

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί από τον Πειραιά - μετά τη μη επανεκλογή του στη Βουλή - εντούτοις ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το μεγάλο λιμάνι.

Ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ενώ η ΝΔ θεωρεί ότι έχει πολλές πιθανότητες να καταλάβει την πρώτη θέση στην κούρσα των Δημοτικών Εκλογών του 2019.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Αρβανιτόπουλου θα συγκεντρώσει τόσο τις ψήφους των κεντροδεξιών όσο και τους απογοητευμένους από τη θητεία Μώραλη, καθώς ο τ. Υπουργός διατηρεί ένα μετριοπαθές προφίλ.

Επίσης, μια υποψηφιότητα Αρβανιτόπουλου θα ανακόψει πιθανή υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να επαναδραστηριοποιείται στα κοινά του Πειραιά, μετά από απουσία 4 ετών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος διατηρεί ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Εφοπλιστή και Μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

☑️Παράλληλα με την περίπτωση Αρβανιτόπουλου η ΝΔ εξετάζει και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Προέδρου του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος δεν έχει εκφράσει δημοσίως ενδιαφέρον για το Δήμο Πειραιά.

Η Πειραιώς επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή Κορκίδη είτε στις Δημοτικές είτε στις Βουλευτικές Εκλογές του Πειραιά, καθώς ο ίδιος πέραν της δημοφιλίας του, διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο του Λιμανιού, όσο με την Εκλλησία αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες της πόλης.

Και η υποψηφιότητα Κορκίδη θεωρείται μια ισχυρή υποψηφιότητα με στόχο την πρώτη θέση στις Δημοτικές Εκλογές του Πειραιά.

☑️Για τη «δεύτερη» υποψηφιότητα της ΝΔ, παίζουν 4 ονόματα από τη νέα γενιά αυτοδιοικητικών του Πειραιά, οι οποίοι βολιδοσκοπούνται από την Πειραιώς, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί το τελικό σχήμα.

Πρόκειται για τους:

- Νίκο Βλαχάκο, Γενικό Χειρουργό του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, τ. Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» και τ. Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά.

Πρόκειται για ιδιαίτερα αγαπητή και αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στην κοινωνία του ευρύτερου Πειραιά, με μεγάλη κοινωνική προσφορά και σημαντικό έργο, του οποίου το όνομα παίζει και για τις βουλευτικές εκλογές.

- Γιάννη Μελά, νυν αντιδήμαρχο Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη και υιό του τ. Βουλευτή ΝΔ & ΑΝΕΛ Α Πειραιά & Νήσων Παναγιώτη Μελά.

Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Προέδρο της ΟΝΝΕΔ και το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ η κύρια επαγγελματική του ενασχόληση έχει να κάνει με τα κοινά του Πειραιά.

- Πάνο Ρέππα, Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Μιχαλολιάκου, που ασχολείται με δημόσια έργα και επιχειρήσεις στον Πειραιά.

Την υποψηφιότητά του στηρίζει ένθερμα - επιδιώκοντας να λάβει το χρίσμα είτε για τον Δήμο Πειραιά είτε για την Περιφέρεια Πειραιά - ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος.

- Σαράντο Ευσταθόπουλο, Εκδότη Piraeus Press, μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (υπεύθυνος για την Επικοινωνία) & τ. Αντιδήμαρχο Πειραιά.

Χαρακτηρίζεται ως αυτοδημιούργητος και «αυτόνομος», ενώ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με στελέχη της βάσης της ΝΔ στον Πειραιά, όσο με την Εκκλησία, τον επιχειρηματικό και εκδοτικό κόσμο της πόλης.

Κανείς από τους τρεις δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά.