Οργισμένη αντίδραση της Βουλής στις καταγγελίες Χαϊκάλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θερμαίνεται σιγά σιγά και στη Βουλή το πολιτικό θερμόμετρο μετά από τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του.

Σε παρέμβασή του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης άφησε σαφείς υπαινιγμούς για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες λέγοντας πως κάποιοι με την συμπεριφορά τους προσπαθούν να καλύψουν το ότι δεν είναι ηθικά ακέραιοι. Ο κ. Κακλαμάνης κατήγγειλε υπόγειο πόλεμο κατά του κοινοβουλευτισμού επισημαίνοντας ότι η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν δεν δικαιολογείται.

"Είναι υποχώρηση ,μπροστά σε ελάχιστους που με φωνές καλύπτουν την ηθικής τους μη ακεραιότητα" είπε.

Λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησε να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις αφήνοντας σαφή υπονοούμενα κατά του Παύλου Χαϊκάλη για μικροπολιτική σκοπιμότητα. "Όλοι εμείς που σηκώσαμε μεγαλύτερο βάρος της κρίσης απαιτούμε από όλους σοβαρότητα, όχι θεάματα και όχι διαδικασίες που δεν φέρνουν στο φως τα πάντα. Καμία ανοχή σε φημολογία που επιβαρύνει την δοκιμαζόμενη κοινωνία και υποκρύπτει πολιτικές κοντόφθαλμες σκοπιμότητες. Απευθυνόμαστε προς τις δικαστικές αρχές, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα να δοθούν όλες οι απαντήσεις" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντάφυλλος.

Ακόμα πιο οξύς στην τοποθέτησή του ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος καταδίκασε φαινόμενα που κάνουν κακό στο Κοινοβούλιο. "Ας επικρατήσει επιτέλους η λογική. Φθάνουν τα σόου. Εδώ δεν είναι τηλεόραση. Κάνουν κακό στην χώρα. Ο εισαγγελέας οφείλει να τους καλέσει και όχι απλά να τους διερευνήσει αλλά πρέπει να τιμωρούνται όσοι συμπεριφέρονται με τρόπο που προσβάλει την Δημοκρατία" είπε ο κ. Δραγασάκης.

Πηγή: parapolitika.gr