ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Διάλεξη του Bjorn Lovén

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ομιλία θα παραθέσει ο Δρ. Bjorn Lovén με θέμα: «The naval bases in Piraeus – The backbone of the Athenian Democracy», στις 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Ο Δρ. Bjørn Lovén, του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, ειδικεύεται στη μελέτη αρχαίων λιμένων και καταποντισμένων χώρων. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κλασσική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Άαρχους και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ο Δρ. Lovén διετέλεσε διευθυντής του Zea Harbour Project από το 2001 και συνδιευθύνει τις πρόσφατες έρευνες στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου στην Κόρινθο. Έχει εμπειρία πεδίου 5.5 χρόνων (40 μήνες ερευνών σε καταποντισμένες περιοχές, 9.5 μήνες σε ναυάγια και 16.5 μήνες σε χερσαίες ανασκαφές).

Ο Δρ. Lovén και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν το 2011 τον πρώτο τόμο μιας μονογραφίας για τους νεώσοικους και τα νεωλκεία του λιμένα της Ζέας, ενώ ο δεύτερος τόμος αναμένεται να δημοσιευτεί φέτος ολοκληρώνοντας τις έρευνες των λιμενικών εγκαταστάσεων της Ζέας.

Σημειώνεται ότι στις 18.30 θα γίνει ξενάγηση στο μουσείο από την αρχαιολόγο κ. Αγγελική Πούλου.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ